Dikke Hagenezen en gezette stylist scoren niet op SBS 6

Het blijft voor SBS 6 een onmogelijke opgave om te scoren tegenover The Voice of Holland, hét kijkcijferkanon van de grote concurrent RTL 4. Hoewel de zender ook dit seizoen moed toont door een volwaardige programmering tegenover de talentenjacht te zetten, scoort de zender nauwelijks als Voice-alternatief. De dikke-Hagenezenshow Oh Obesitas kwam gisteren uit op 272.000 kijkers (4 procent), waarna de Roy Donders-soap 356.000 kijkers (5 procent) noteerde.

Vorige week trapte Oh Obesitas af met 280.000 kijkers (4 procent), waarna Roy Donders: Stylist van het Zuiden 460.000 kijkers (7 procent) deed.

Helaas voor SBS 6 doen deze shows het niet veel beter dan de Voice-alternatieven in 2014 (’t Is Hier Fantasties) en 2015 (MindMasters Live).

Oh Obesitas is dé nieuwe formule van Vorst Media, het productiebedrijf van Peter van der Vorst. Hij zag in zijn RTL 4-soap Rondkomen in de Schilderswijk zoveel ongezond eetgedrag voorbijkomen, dat hij zijn Haagse Tokkies nu op dieet zet bij SBS 6.

De Roy Donders-soap is verhuisd van RTL 5 naar SBS 6, dat het programma vrij plotseling in het uitzendschema heeft gezet, omdat de Frank Masmeijer-soap is uitgesteld.

The Voice trok vrijdag bijna 2,9 miljoen kijkers. NPO 1 scoort wél met zijn alternatief voor het programma. Zowel Witse als Eén tegen 100 passeerden de miljoengrens.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen