NRC ziet liever VS-serie Jinek dan VS-serie Rosenthal

Tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad kijkt liever naar De Verenigde Staten van Eva met Eva Jinek dan naar Droomland Amerika met Eelco Bosch van Rosenthal. Dat zegt hij vandaag in de krant. Beerekamp vindt alle twee de reisseries over de VS ‘de moeite waard’, maar: “Ik zie net iets liever de wat meer flodderige aanpak van Jinek, misschien wel omdat zij nog wel gelooft in de Amerikaanse Droom, die Bosch van Rosenthal effectief naar Fabeltjesland verwijst.

De Verenigde Staten van Eva laat Jinek ‘op haar best zien’, vindt Beerekamp. “Energiek, gepassioneerd, vaak emotioneel en met een bijzondere voorkeur voor vrouwen.

De aanpak van Bosch van Rosenthal is anders, merkt hij op. “De gastheer is veel minder zelf in beeld en speelt eerder een ondersteunende dan een dragende rol.

Zijn benadering is volgens Beerekamp eerder journalistiek dan psychologisch. “Het voordeel is dat het informatieve gehalte toeneemt, het nadeel dat we ons op relatief bekend territorium begeven.

De Verenigde Staten van Eva trok donderdagavond laat 776.000 kijkers (17 procent).

Droomland Amerika trok zondag 334.000 kijkers (5 procent), iets minder dan de zondagse herhaling van De Verenigde Staten van Eva (359.000 kijkers en 15 procent).

Het oordeel van Beerekamp kunt u lezen op de website van NRC.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen