Karin de Groot liet ‘gvd’ uit Wie is de Mol halen

Foto: Roland J ReindersKarin de Groot, al jarenlang een van de gezichten van de katholieke KRO, schold in 2011 met ‘godverdomme’ als kandidaat van Wie is de Mol. Daarop heeft ze de makers verzocht haar te censureren. Dat vertelt de presentatrice in De Telegraaf. De Groot ging helemaal los in de BN’er-show. “Als deelnemer aan Wie is de Mol? baalde ik enorm na een mislukte opdracht. Na afloop kreeg ik van de makers te horen dat ik in dat item twee keer kut, een keer fuck en een keer godverdomme zei.

De presentatrice gebruikt dit soort woorden onbewust. “Daar schrok ik van, ik had het zelf helemaal niet door. Ik heb gevraagd of alsjeblieft in elk geval de vloek eruit gehaald kon worden. Voor mijn gevoel kan je vooral met dat woord mensen kwetsen, met iets als kut toch minder.”

Tegenwoordig is De Groot kandidatenbegeleider in Wie is de Mol én presentatiecoach. Ze raadt schelden af, al vindt ze het niet altijd misplaatst. “Ik zou het nooit standaard verbieden. Het ligt er helemaal aan of zulk taalgebruik bij de presentator of het programma past.”

Bij Heel Holland Bakt kan het absoluut niet, bij een programma als 3 op reis ligt het anders“, geeft ze aan.

Het Telegraaf-artikel ‘Kijkbuis braakt allerlei schuttingtaal uit’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen