NPO bezuinigt programma Dieuwertje Blok weg

Dieuwertje Blok vindt het erg jammer dat de NPO de stekker uit haar NPO 2-programma Landinwaarts trekt. Dat vertelt de presentatrice vandaag in het AD. Het programma waarin Blok zoekt naar pareltjes van cultuur en traditie in de regio is sinds 2014 op de buis. Vanavond begint het laatste seizoen. “We zijn wegbezuinigd. De reden moet je aan de NPO vragen. De kijkcijfers zijn niet de belangrijkste reden. Je zit tegenover De Wereld Draait Door en dan weet je dat het echt lastig is.

Aan de inhoud ligt het niet, aldus Blok. “We krijgen van de vaste kijkers vaak terug dat ze het een heel leuk programma vinden. Even wat anders in de heftigheid van de wereld om ons heen.”

Het gaat puur om geld, stelt ze. “Het schrappen van een titel levert meer op dan overal een beetje wegschrapen. Dat kan ik me ook wel voorstellen. Wij maken een arbeidsintensief programma dat er heel mooi uitziet.”

Blok noemt het ‘heel treurig’. “Maar we gaan met net zoveel plezier als altijd de laatste maanden afmaken. Het wordt met zoveel liefde gemaakt. En dat blijven we ook tot januari doen“, besluit ze in de krant (via Blendle).

De gast in de seizoensopener van Landinwaarts, om 19.20 uur op NPO 2, is Hans Klok. Hij laat Blok het Noord-Hollandse IJmuiden zien.

Foto: NTR

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen