RTL-weervrouw Amara heeft geen last van huidskleur

RTL-weervrouw Amara Onwuka heeft in haar carrière geen last gehad van haar donkere huidskleur. Dat zegt de presentatrice vandaag in de Volkskrant. Meer dan ooit roepen mensen in de media dat ze zich beledigd of gediscrimineerd voelen, maar Onwuka doet daar niet aan mee. Ze heeft helemaal nergens last van, benadrukt ze. “Ik heb me nooit onheus bejegend gevoeld. Dat kan geluk zijn geweest, of mijn instelling; het houdt me in elk geval totaal niet bezig.

Haar Nigeriaanse vader had wél last van zijn huidskleur, vertelt ze. “Mijn vader was een van de eerste donkere mensen die hier als vluchteling kwamen. Hij vertelde dat hij eens in een discotheek is geweigerd, er mochten hooguit twee donkere bezoekers tegelijk binnen zijn.”

Zelf heb ik geen behoefte de barricaden op te gaan. Mijn vader heeft één keer gezegd dat ik extra mijn best zal moeten doen om iets te bereiken vanwege mijn kleur of achternaam. Ik voelde me toen echt beledigd. Het was alsof hij mij aan discrimineren was.”

Onwuka vindt het wél vervelend als mensen suggereren dat ze anorexia heeft. “Iemand zei op Twitter dat ik zo dun was dat ik daarmee anorexia aanmoedigde. Zoiets kan ik niet laten passeren. Dan moet ik laten weten dat het onzin is en kwetsend voor meiden die anorexia hebben“, vertelt ze in de krant (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen