NPO 2 haalt Rick Nieman per direct naar prime time

Het programma Haagse Lobby van Rick Nieman verhuist na twee afleveringen op de late vrijdagavond naar prime time op woensdagavond. De wijziging gaat per direct in. Dat heeft omroep WNL laten weten. Nieman wisselt van plekje met de dramaserie Icarus van NTR, waarvan de eerste twee afleveringen nog geen 100.000 kijkers wisten te vermaken, veel en veel te laag voor prime time op NPO 2. Die serie is vanaf volgende week te zien op de late vrijdagavond, na Nieuwsuur.

Omroepbaas Bert Huisjes laat weten erg blij te zijn met de verhuizing naar prime time. WNL is een kleine omroep en moet om mooie timeslots vechten met de grote omroepen.

In het programma onderzoek Rick Nieman de machten en krachten die spelen op de grote politieke beslissingen, die de belastingbetalers honderden miljoen en soms wel miljarden euro’s kosten.

Komende woensdag staat de felle politieke lobby rond de aanschaf van de Joint Straight Fighter (F35) centraal. Nieman spreekt lobbyisten, politici, ex-bewindslieden en defensieminister Jeanine Hennis.

Het programma kon rekenen op lovende kritieken. NRC Handelsblad ziet in Rick Nieman een Kevin Spacey uit House of Cards, die het labyrint van politiek Den Haag verkent. Het programma bedrijft volgens recensent Hans Beerekamp ‘meer dan ooit genuanceerde journalistiek’.

In de eerste afleveringen verkende Rick Nieman de politieke krachten rond het vrijgeven van de gokmarkt en dook hij in de bouw van het enorme windmolenpark.

In de latere uitzendingen gaat hij nog in op de subsidies op elektrische auto’s, het dossier van kindermarketing en de afschaffing van het statiegeld.

Haagse Lobby trok afgelopen vrijdagavond 150.000 kijkers op de late avond van NPO 2. De eerstvolgende aflevering is aankomende woensdag om 20.25 uur op NPO 2.

Foto: WNL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen