Erland Galjaard reageert op slechte seizoensstart RTL 4

Foto: EenVandaagDe magere seizoensstart van RTL 4 is ook niet onopgemerkt gebleven bij het AD. De krant komt vandaag met een bijna paginavullend artikel met de kop ‘RTL 4 op zondagavond vrijwel weggevaagd’, verwijzend naar de historisch lage kijkcijfers die de tv-zender de afgelopen twee weken neerzet op deze uitzendavond. Maar ook van maandag- tot en met donderdagavond stelt RTL 4 teleur. “Tv-kijkers laten RTL 4 voor het eerst sinds jaren in de steek“, schrijft het AD in zijn inleiding.

De krant ziet een kentering. “De zender die jarenlang de lijstjes van best bekeken programma’s domineerde, wordt nu op sommige avonden weggevaagd.”

Mediabureau MAGNA, dat zendtijd inkoopt voor adverteerder, denkt dat RTL 4 ‘geschrokken’ is van de slechte seizoensstart en oud-RTL-baas Fons van Westerloo spreekt in de krant van ‘RTL 4-onwaardige cijfers’.

Tv-kenner Bert van der Veer denkt dat RTL 4 moet ‘uitkijken’ en vooral minder moet gaan inzetten op hulp-tv. Hij vindt het schandelijk dat de zender met Ja, Ik Wil… Een Taart schaamteloos een ‘rip-off’ van Heel Holland Bakt neerzet.

Erland Galjaard reageert

Het AD heeft een reactie van programmabaas Erland Galjaard, die erkent dat het niet goed gaat. Ook hij ziet dat zijn nieuwe zondagavond met de slavernijserie Roots en de vluchtelingenserie Verjaagd Door De Oorlog niets voorstelt. “Heel Holland Bakt is werkelijk een fenomeen, dat ontploft nu in de oven. We worden weggevaagd.

Pas op zondag 2 oktober begint de nieuwe ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum en het nieuwe seizoen van Miljoenenjacht. “Dan gaan we weer ontzettend goed scoren, daar heb ik vertrouwen in”, aldus Galjaard. “Maar het klopt, in september stellen we op zondagavond even niks voor.

Toch is de zondagavond lang niet de enige avond die teleurstelt. “Op donderdagavond moet je ook aanzienlijk beter scoren. Dat lukt nu niet zo goed”, beaamt hij.

Galjaard vindt dat de donderdagavondtitel Ja, Ik Wil… Een Taart cijfermatig én inhoudelijk tegenvalt. “Achteraf moet je toch constateren dat het wat aan de dunne kant is.

RTL 4 heeft volgens Galjaard niet zijn magie verloren. “Het is nog steeds bizar mooi weer.

De vrijdag- en zaterdagavond van RTL 4 scoren als enige wél goed.

Het uitgebreide AD-artikel over de lastige seizoensstart van RTL 4 kunt u lezen via de online kiosk Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen