Televizier-gala nog groter: dit jaar vanuit HMH

Het Gouden Televizier-Ring Gala wordt dit jaar grootser dan ooit. Het televisiefeest verhuist namelijk van Theater Carré naar de veel grotere Heineken Music Hall, ook in Amsterdam. Dat heeft AvroTros bekendgemaakt. Eric van Stade, algemeen directeur van de omroep, is blij met de verhuizing. “Met de HMH als nieuwe locatie voor het Gouden Televizier-Ring Gala maken wij een avond, die draait om de stem van het publiek, nog toegankelijker voor publiek“, zo laat hij weten.

De Televizier-Ring is een publieksprijs, maar in theater Carré was helemaal geen plek voor publiek. Dat is er wel in de HMH. “Hiermee geven we meer fans de gelegenheid om hun favoriete programma, acteur of presentator aan te moedigen.”

Voor de aanwezige televisiemakers zal het even wennen zijn dat ze na het gala niet direct kunnen doorrollen naar het feestgedruis in de Amsterdamse binnenstad. Theater Carré is twee straten verwijderd van het uitgaanshart van de hoofdstad. De HMH is twee straten verwijderd van achterstandsbuurt de Bijlmer.

Ook nieuw is dat Jan Smit het gala gaat presenteren met iemand aan zijn zijde: Art Rooijakkers. Hij deed vorig jaar nog de opnames op locatie, maar is nu aanwezig in de studio.

De stembussen van de Gouden Televizier-Ring-verkiezing zijn woensdagavond geopend in RTL Boulevard. Albert Verlinde bracht de eerste stem uit. Hij koos voor het BNN-VARA-programma De Kwis.

Stemmen kan via de website van Televizier.

Het tv-gala is op donderdag 13 oktober te zien op NPO 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen