NPO neemt vijf vluchtelingen in dienst: 140.000 euro

NPO Net In Nederland, de 500.000 euro kostende online vluchtelingenzender van de NPO, gaat vijf vluchtelingen in dienst nemen. Daarvoor is 140.000 euro budget vrijgemaakt. Dat heeft omroep NTR laten weten. De vijf vluchtelingenbaantjes zijn bedoeld voor vluchtelingen met een verblijfsstatus, ‘die per definitie onder de kwetsbare groepen op de Nederlandse arbeidsmarkt vallen’. De werkplekken worden ingericht bij de NTR, waar de redactie van de vluchtelingenzender is gevestigd.

Er zijn vijf parttime werkervaringsplaatsen (28 uur per week) gedurende negen maanden beschikbaar voor de functies van redacteur nieuwe media (2), bureauredacteur/online producer (2) en productieassistent/camjo (1). Kandidaten moeten het Nederlands beheersen op B2-niveau volgens de NT2-normen.

Tijdens het traject doen de deelnemers werkervaring op en maken zij kennis met de manier van werken bij en de cultuur van de Nederlandse publieke media. Doelstelling is dat de deelnemers na uiterlijk negen maanden doorstromen naar reguliere functies elders, binnen of buiten de publieke omroep“, legt een woordvoerder uit.

NPO Net in Nederland biedt Nederlandse televisieprogramma’s met ondertiteling in het Arabisch, Engels en Nederlands ter bevordering van een snelle integratie.

Lees ook:
NPO nu ook in Arabisch: ‘هولندا الآن – نت ان نيدرلاند’ (april)
VPRO wil tv-schermen ophangen bij asielzoekers (december)

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen