Luuk Ikink: ‘Ik denk dat Albert het wel leuk vindt’

Foto: Nick van OrmondtLuuk Ikink denkt dat Albert Verlinde het wel leuk vindt dat hij het gezicht wordt van het nieuwe RTL Boulevard. Dat heeft hij gezegd op Radio 2. Verlinde is de tv-ontdekker van Ikink. Toen RTL Late Night nog op de ontwerptafel lag, hoorde Verlinde Ikink op de radio en droeg hij hem voor bij de makers van de late night-show. “Heel apart is dat eigenlijk, ja. Ik denk dat Albert het zelf ook wel leuk vindt. Ik heb hem daar zelf niet over gesproken, maar ik denk dat hij dat wel leuk vindt“, zegt Ikink.

Ikink gaat er nu vandoor met Verlinde’s tv-kindje. “Voor hem is Boulevard echt z’n kindje, maar ik snap zijn beslissing om er na vijftien jaar mee te stoppen. Het moet een lastige keuze geweest. Maar ik denk dat hij het misschien wel leuk vindt dat ik het nu ga doen.”

Verlinde was een echte expert in zijn vak. Zelf ziet Ikink zich niet als een roddelkoning. “Dat ben ik niet, maar RTL Boulevard is ook geen roddelprogramma, dus dat komt goed uit. Het is een media- en entertainmentprogramma met showbizz, crime, lifestyle en dat zijn onderwerpen waar ik allemaal wel van houd.”

Radio 2-presentator Gijs Staverman liet aan Ikink weten dat je voor RTL Boulevard wel wat in huis moet hebben. “Ik heb het zelf een tijdje gepresenteerd en ik ben met je eens dat het geen roddelprogramma is, maar het is journalistiek ook niet altijd even goed onderbouwd, vind ik dan, maar ik vind wel dat je af en toe wel ogen en oren moet hebben op plekken waarvan men denkt: hoe weet hij dat?

Zelf denkt Ikink dat hij daar wel aardigheid in krijgt. “De showbizzwereld hangt natuurlijk van geheimen aan elkaar en het is leuk om je neus daar tussen te zetten.”

Ikink vertelde vanochtend op de radio dat hij nog vóórdat Verlinde een beslissing nam over zijn vertrek bij RTL Boulevard wist dat hij zijn opvolger wordt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen