Jörgen Raymann: ‘Patty Brard is geen racist’

Foto: MAXJörgen Raymann vindt het onzinnig dat Ajouad El Miloudi tv-diva Patty Brard in de Volkskrant beticht van racisme. Dat laat hij vandaag blijken in het AD. El Miloudi voelde zich in zijn eer aangetast toen het héle Ranking the Stars-panel én presentator Paul de Leeuw zich tegen hem keerde nadat hij Brard beledigde. Nu probeert hij alsnog zijn gram te halen door in de Volkskrant te roepen dat Brard een racist is: ze heeft tijdens de opnames namelijk gegrapt dat hij terug moet naar Marokko.

Brard, die zelf vol zelfspot de ene na de andere grap incasseert over haar Papoease afkomst, is helemaal geen racist. El Miloudi voelt zich echter op zijn plek gezet door Brard en begint nu wanhopig met de racismekaart te zwaaien.

En zo voelt Jörgen Raymann, een vriend van El Miloudi, het ook. “Ik vind Ajouad een te gekke gozer, maar als je Patty kent, weet je dat dit niets te maken heeft met discriminatie of racisme. Ranking The Stars is nu eenmaal keten en afzeiken.

El Miloudi beledigde Brard door te zeggen dat ze niets heeft betekend en dat is volgens Raymann niet zo verstandig. “Als je Patty slaat, slaat zij harder terug“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Raymann vult op Twitter aan dat hij niet eens meer wist dat Brard het Marokko-grapje heeft gemaakt. “Ik was die hele uitspraak vergeten, dus het heeft duidelijk geen foute indruk op mij gemaakt.

Als ik in het programma enigszins het idee had dat Patty een racistische opmerking  had gemaakt, had ik daar zeker wat van gezegd.

Paul de Leeuw wil op Twitter niet veel woorden vuilmaken aan de rel: “Het is een spel. Er wordt geranked, maar ik ga niks serieus nemen.

Lees ook:
Ajouad in Volkskrant: ‘Patty Brard is een racist’ (vrijdag)
Patty Brard vindt Ajouad zielepoot en aandachtszoeker (vrijdag)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen