Ajouad in Volkskrant: ‘Patty Brard is een racist’

Ajouad El Miloudi maakte zich onlangs niet populair in Ranking the Stars: nadat hij Patty Brard beledigde, wees Paul de Leeuw hem terecht en keerde de complete sterrencast, inclusief zijn goede vriend Jörgen Raymann, zich tegen hem. De KRO/NCRV-presentator hoopte de lachers op zijn hand te krijgen, maar kwam als grote verliezer uit de strijd. Nu probeert de presentator via de Volkskrant alsnog zijn gram te halen: hij zet de Papoease tv-diva daar neer als een racistische vrouw.

Brard was zo beledigd door El Miloudi dat ze hem herhaaldelijk ‘dom’ noemde. Maar de kijker kreeg volgens hem niet alles te zien. “Rot op naar je eigen land, ga terug naar Marokko, zei ze. Wanneer pak je het vliegtuig?

Waar Brard dat soort grappen vanwege haar Papoease achtergrond aan de lopende band moet incasseren, vindt El Miloudi het racistisch. Volgens hem herhaalde Brard haar grap achter de schermen. “Ik nam afscheid van haar. Het is goed hoor schat, zei ze, en nu snel terug naar Marokko, hahaha.

Eindredacteur Pim Castelijn bevestigt dat de uitspraak uit de uitzending is geknipt. “Het lijkt inmiddels een groot intrige, maar het stelt niet veel voor. Let wel: het gaat slechts om één zin”, zegt hij.

Volgens Castelijn vond El Miloudi het ook beter dat de zin uit de uitzending werd geknipt, maar dat is volgens hem brute onzin: “Bullshit. Er is mij niets gevraagd en ik heb nergens in toegestemd. Ik wilde juist dat het fragment zou worden uitgezonden, om te laten zien hoe Patty Brard tegen Marokkanen aankijkt.

Ik heb respect voor de eindredactie en voor het programma, maar het is niet de waarheid. Ik speelde gewoon het spel mee. En nu word ik neergezet als de grote boosdoener, terwijl zij zegt dat ik het land uit moet. Dit is pijnlijk. Zij ging buiten haar boekje, ik niet.

Lees ook twee eerdere artikelen over de ruzie tussen El Miloudi en Brard: ‘Patty Brard beledigd: ‘Ajouad El Miloudi is snotneus’‘ uit juni en ‘Ranking the Stars-sterren klaar met Ajouad El Miloudi‘ van twee weken geleden.

Lees ook:
Ajouad El Miloudi: ‘Ik kan dikke Audi kopen’ (vorig jaar)
Ajouad El Miloudi: ‘Op mijn twaalfde was ik al rijk’ (vorig jaar)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen