Hokjesman haalt uit naar ‘smerige’ Van Nieuwkerk

Foto: Bas LosekootHokjesman-presentator Michael Schaap moet bij Matthijs van Nieuwkerk nog altijd denken aan zijn ‘smerige’ Microsoft-deal. Dat zegt hij in HP/DeTijd. Schaap vindt dat Van Nieuwkerk zichzelf heeft gediskwalificeerd. “Kun je je dat relletje nog herinneren met Matthijs van Nieuwkerk die overdag een schnabbel deed en de baas van Microsoft Nederland voor 15.000 euro toesprak binnen diens eigen gelederen? En de dag erop diezelfde vent in DWDD te gast had?“, zegt hij.

Dat kán gewoon niet, aldus Schaap. “Gadver, ik kan dat niet uitleggen, het voelt smerig. En Nederland is zo klein, je bent zo snel onderdeel van het systeem; ik wil mij daar graag aan onttrekken.”

Schaap moet er niet aan denken ooit de tafelheer te zijn van Van Nieuwkerk. “Je zult mij niet snel aantreffen als een of andere tafelheer die meelult over de kat zijn kut.”

Overigens heeft Schaap ooit wel voor DWDD gewerkt. “Als zelf-regisserende cameraman, voor de Jakhalzen. Maar uit wiens hand men eet, wiens woord men spreekt.

Het HP/DeTijd-interview met Michael Schaap kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen