Boulevard-gezicht woest: ‘Weet u wat ik per uur kost?’

Geplaatst op Fri 19 Aug 2016 om 11:00

Marielle van Essen, die in juli begon als nieuwe crime-expert in RTL Boulevard, heeft flink lopen mopperen voor een camera van de Amsterdamse tv-zender AT5. Dat is te zien op de website van de zender. Van Essen schrok zich wild toen ze donderdagochtend wilde wegrijden: er zat een wielklem om haar autowiel heen. Voor de camera van AT5 besloot ze de gemeente te bellen. “Ik moet drie kwartier wachten? Weet u wat ik per uur kost? Ik vind het uitermate onamusant dit“, foeterde ze.

De strafrechtadvocate liet aan AT5 weten woest te zijn. “Het is echt bespottelijk. Ik moet om 9.00 uur voor mijn werk voor een moordzaak in Den Bosch zijn, sta ik om 07.45 uur bij mijn auto en zit er gewoon een klem op.”

Ze is net terug van vakantie. “Ik ben net een week terug en omdat ik vijf boetes heb gekregen voor dezelfde locatie, word ik beschouwd als een wanbetaler. Ze hebben me gewoon elke dag dat ik daar stond dezelfde boete gegeven. Terwijl ik niet eens de kans heb gekregen om het te betalen. En dan krijg je zo’n wielklem.

De gemeente had Van Essen in de gelegenheid moeten stellen om te betalen voordat ze als wanbetaler aangemerkt kan worden, stelt ze. “Dan heb je een betalingstermijn van zo veel weken en dan moet je nog een herinnering krijgen.”

Van Essen werd beboet omdat ze tien meter buiten haar parkeervergunninggebied stond. Ze is uiteindelijk met een taxi naar Den Bosch gegaan.

De gemeente Amsterdam heeft zijn fout erkend. De wielklem is er kosteloos afgehaald en waarschijnlijk krijgt ze ook de taxikosten vergoed.

Overigens biedt Van Essen op Twitter nog haar excuses aan voor de arrogante opmerking over haar uurtarief. “Helemaal eens, excuus voor mijn onsmakelijke opmerking in een pissige bui gemaakt.

U kunt de video bekijken op de website van AT5.
33 Reacties op “Boulevard-gezicht woest: ‘Weet u wat ik per uur kost?’”


 1. Frank

  Prima, geen nieuws dus!

 2. Berta

  Zij kost net zoveel als de tijd die het haar kost om te zeiken over de wielklem op TV, kortom, als ze er niet over zou zeiken en parkeeregels zou kennen zou ze hier helemaal geen kostbare tijd aan hoeven te verspillen.

  Dit is trouwens een ordinaire dame met gouden geweren als kunst en Scarface aan de muur van haar kantoor dus ik zou het allemaal maar een beetje langs je heen laten gaan.

 3. Marcel

  Wat een naar en eng mens is dat.

 4. Kaaskijker

  Is dit de Nieuwe Grachtengordel Elite?

 5. Frans

  Minister president Rutten, moet namens het gehele Nederlandse volk zijn excuses maken bij deze TOPPER of vergis ik me in de letter P

 6. Sander

  Hmmm, misschien had ze niet buiten het parkeergebied moeten parkeren, dan had ze dat probleem ook niet.

  En de opmerkingen over: ‘wat kost ik per uur en en moet voor een moordzaak in Den Bosch zijn’. is allemaal kijk mij eens uit de hoogte doen. Bah.

 7. Anonymous

  Arrogante tut.
  Weg met haar en nooit meer in Boulevard a.u.b

 8. emma

  Het is en het blijft een top advovaat.

 9. Vincent

  Dit zal toch wel als item in Boulevard zitten vanavond mag ik hopen. Kan Albert nog ff vals doen..leuk!

 10. Eri

  ”Belangrijke”personen denken dat men blij moet zijn dat ze werken want werken is voor de domme armen. Daarom willen ze ook zo veel mogelijk per uur verdienen, want werken is voor de domme armen? ”Zeer interessant”, vandaag ben je rijk en morgen ben je niets meer waard.

 11. Anonymous

  Wat een praatjes. Als we dit terug brengen tot het begin dan had Mariëlle toch in eerste instantie gewoon haar auto niet neer moeten zetten? Of je nou advocaat bent of bij de riool werkt, bij Boulevard of het 20.00u Journaal, Mariëlle van Essen of Mark Rutte bent dan krijg je op een gegeven moment gewoon een wielklem! Wat een muts!

 12. Eri

  Arme mensen moeten ook hiermee dealen als ze een wielklem krijgen. Voor hen is 15 euro per uur ook heel wat om te laten liggen!

 13. v

  @Anonymous
  vrijdag 19 augustus 2016 om 11:47

  Zo is dat gelijke monniken gelijke kappen. Niemand staat boven de Wet, al krijgt men wel die indruk soms…

 14. Televisiebuis

  Pff wat een mens. Lak aan de regels. Die boetes kon ze waarschijnlijk makkelijk betalen met haar uurloon, dus die wielklem is de perfecte straf!

 15. mark

  wat een walgelijk mens. boulevard my ass.

 16. j derksen

  krijg overal jeuk van zo’n arrogante doos

 17. peter

  Marielle van Essen parkeren kost geld

 18. ron

  weet je wat het ons kost als mensen niet betalen voor parkeren

 19. Anonymous

  Wielklem kosteloos eraf gehaald, taxikosten vergoed. Toch handig als je een beetje status hebt. Zouden ze bij Jan-Met-De-Pet niet doen.

 20. Anonymous

  Ik schat dat ze bij RTL 8,50 netto per uur krijgt
  Voor het werk dat ze ‘s avonds doet (hobby) krijgt ze zeker 200 euro

 21. Zo zit het

  Ze heeft wel een punt. Parkeerwachters hebben maar een doel: zoveel mogelijk boetes uitdelen, terecht of onterecht maakt ze weinig uit. Heb al tegen mijn kinderen gezegd dat ik ze onterf als ze parkeerwachter worden. Dan nog liever je gehele leven van de staat leven.

 22. Woodstock

  Alsof je meer rechten hebt als je veel verdient. Nee dus.

 23. v

  Gierigheid komt je vaak duur te staan.

 24. mark2

  Deze dame vindt zichzelf dus wel ff heeeeeeel belangrijk… Afgang!

 25. Anonymous

  Ze heeft gelijk!

 26. v

  Wat zou zo’n wiel-klemmer per uur verdienen?

 27. Marcel

  Tja, ze had helemaal gelijk, maar die arrogante opmerking werkt alleen maar tegen haar. Dom foutje.

 28. echtwaar

  Wat een arrogante trol.

 29. Amgier, Rotterdam

  ‘Weet u wat ik per uur kost?’ vind ik meer een opmerking voor iemand die op de Wallen werkzaam is.

 30. Lies

  Hoe lang moet je als amsterdammer op de wachtlijst staan om in aanmerking te komen voor een parkeervergunning? Om vervolgens kennis te moeten nemen met een juridisch onderlegde dame die meerdere malen in de verkeerde zone parkeert. Gewoon op een plekje van iemand anders. Dan krijg je dus een wielklem. En terecht. Wat een arrogante muts.

 31. droeftoetster

  Deze domme doos is een voorbeeld van het rtl volkje. En zeker passend bij de immorele club van rtl blvd. Abject en infaam, oh nee dat snapt deze blonde opgeblazen doos niet.

  Trieste zakkenvuller die gebakken lucht produceert en waar niemand echt iets aan heeft of op zit te wachten.

 32. Weg Ermee

  TOP Wijf. Kut gemeente met dito burgemeester!

 33. Joost

  @Zo zit het
  vrijdag 19 augustus 2016 om 12:52
  “Ze heeft wel een punt. Parkeerwachters hebben maar een doel: zoveel mogelijk boetes uitdelen, terecht of onterecht maakt ze weinig uit. Heb al tegen mijn kinderen gezegd dat ik ze onterf als ze parkeerwachter worden. Dan nog liever je gehele leven van de staat leven.”

  Dan ben jij officieel de grootste pauper van het land.
  Verkiezen dat je kinderen op hun reet blijven zitten boven een baan, misschien niet een hele leuke, dat tenminste eerlijk geld verdiend.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.