NPO ook na Nice en Turkije achter talkshowloze zomer

Frans Klein, de tv-baas van de NPO, staat ook na de islamitische aanslag in Nice en de couppoging in Turkije achter zijn besluit om van eind mei tot eind augustus geen actuele talkshow uit te zenden. Dat zegt hij vandaag in het AD. Klein blijft doof voor de kritiek dat ’s lands meest bekeken tv-zender ook in de zomer een dagelijkse actuele talkshow zou moeten uitzenden, in plaats van een babbelprogramma over de Tour de France. “Ik geloof niet dat het publiek iets tekortkomt“, zegt hij.

De NPO is volgens Klein helemaal niet aan het slapen. “Ik vind juist dat we meer dan formidabel verslag doen van de nieuwsgebeurtenissen via de extra journaals en Nieuwsuur zit er ook bovenop. De publieke omroep kwijt zich excellent van zijn taak door volcontinu verslag te doen van de actualiteiten.

Dat er nu alleen nieuws en verslaggeving bij de NPO is en geen opinie en debat, vindt Klein geen probleem. “Ik kan me voorstellen dat mensen naast de journaals of Nieuwsuur nog op een andere manier duiding willen, maar wij willen de juiste mix tussen actualiteiten en het sportnieuws. De talkshow is één vorm van het behandelen van actualiteiten, en die hanteren we deze zomer niet.

Eerder had de NPO ook al geen dagelijkse talkshow op zender toen de Sylvana Simons-rel aan de gang was, toen de aanslag op gayclub Pulse plaatsvond, toen de moord in de Brexit-strijd plaatsvond en toen het Verenigd Koninkrijk ‘ja’ zei tegen een Brexit.

Klein heeft de talkshow van Eva Jinek deze zomer niet van stal gehaald, omdat Nederland volgens hem praatmoe is in de zomer.

Het AD-interview met Frans Klein kunt u lezen via Blendle. (Foto: NPO)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen