Na Jinek ook Van Rosenthal met NPO-serie over VS

Foto: RTLNet als Eva Jinek komt ook Eelco Bosch van Rosenthal met een NPO-tv-serie over de Verenigde Staten in aanloop naar de verkiezingen in november. Dat heeft de VPRO vandaag laten weten. De eerste aflevering van Droomland Amerika is op zondag 11 september 2016 om 20.15 uur op NPO 2, het tijdslot waar eerder ook de reisprogramma’s Langs De Oevers Van De Yangtze en Op Zoek Naar Frankrijk werden uitgezonden, en in het voorjaar van 2017 het nieuwe Made In Europe te zien zal zijn.

Van een Chinese voorstad van Los Angeles tot de meest gewelddadige wijk van Chicago, van de achtergebleven Mississippi Delta tot een worstelend stadje in Vermont: op acht plekken in Amerika gaat Van Rosenthal op zoek naar winnaars en verliezers.

De Nieuwsuur-journalist en voormalig Amerika-correspondent vertelt: “Toen we hieraan begonnen wisten we niet dat het zo’n krankzinnig verkiezingsjaar zou worden. Zelf laten wij het campagnepad links liggen, het is ook geen serie over politiek. Maar de kijker leert wel begrijpen in welke stemming Amerika straks naar de stembus gaat.

Lees ook: Eva Jinek met reisserie over Verenigde Staten op NPO 1 (maart)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen