Eva Jinek met reisserie over Verenigde Staten op NPO 1

Foto: RTLEva Jinek is komend najaar te zien op NPO 1 met een reisprogramma over de Verenigde Staten. Het is voor de KRO-NCRV-presentatrice een droom die uitkomt. Dat heeft ze vanochtend gezegd in Grand Café Kranenbarg op Radio 2. Jinek is enthousiast. “Ik ga reizen van de west- naar de oostkust en ga alleen maar met gewone Amerikanen praten. Het is een reis tegen de achtergrond van de verkiezingen die eraan zitten te komen in november. Hoe staat het land ervoor?“, vraagt ze zich af.

De presentatrice gaat niet met gezagsdragers of politici praten. “Maar alleen met normale Amerikanen die ik onderweg tegenkom. Ik sta open voor alles wat ze vertellen en ga natuurlijk ook terug met een persoonlijk verhaal, omdat ik daar tot mijn elfde ben opgegroeid. Ik ga ook toetsen of het veranderd is of niet.

Ze weet uit ervaring dat veel Amerikanen goede vertellers zijn, dus maakt zich geen zorgen over de opnames. “Het is echt leuk. De mensen zijn heel open die heel vriendelijk zijn. Je kunt ermee praten en helpen je, ook al vraag je er niet om. Ik ga meer dan vijf weken op reis. Het is een droom die uitkomt.

Het is haar eerste programma buiten de studio. “Ja, voor het eerst in mijn leven. Dat vind ik heel spannend. Het is voor het eerst dat je alleen maar je oor en je hart volgt. Ik zit niet aan een live-uitzending vast en hoef geen gesprekken binnen acht minuten af te hebben. Ik kan gewoon de tijd nemen. Dat lijkt me zalig.

Of haar dagelijkse talkshow Jinek nog terugkomt? “Dat weet ik nog niet. Ik zou willen dat ik het wist, want het is fijn om te weten hoe de planning van je leven eruitziet, maar het is nog onduidelijk. Het schijnt nogal vaak voor te komen bij de Publieke Omroep, dus ik maak me niet al te veel zorgen.”

Het reisprogramma is te zien in de weken voorafgaand aan de Amerikaanse verkiezingen op 8 november, op vlaggenschip NPO 1. “Ik weet niet precies meer hoe laat, maar het is op een goed tijdstip.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen