Youp vond RTL-optreden Hans Teeuwen niet sterk

Na de aanklacht van de Turkse president aan het adres van een Duitse komiek, koos Hans Teeuwen er voor om hem voor de camera van RTL Nieuws nóg zwaarder te beledigen. Niet heel sterk, vindt Youp van ’t Hek, zegt hij in Knack. “Ik heb nog niemand gesproken die dat filmpje echt grappig vond. Dat is jammer, want Hans Teeuwen is een ontzettend geestige komiek. In zijn laatste zaalshow heeft hij een hilarisch stukje over de islam gemaakt. Ik denk dat je die dictators daar veel harder mee raakt.

Zelf heeft Van ’t Hek niet zo’n behoefte om zich als zoveelste cabaretier uit te spreken over president Erdogan. “Het is mijn strijd niet. Natuurlijk vind ik het totaal belachelijk dat die Erdogan zich bezighoudt met wat een Duitse komiek over hem zegt, maar ik ervaar het niet als een bedreiging.

Erdogans klacht maakt alleen maar meer beledigingen los. “Ik stoor me wel aan de sfeer die we er nu rond creëren. Je krijgt de indruk dat je er vandaag pas bij hoort als je Erdogan een pedofiele geitenneuker noemt, maar daar pas ik voor.

Ik heb hetzelfde gevoel ook bij Ebru Umar, de columniste die in Turkije werd opgepakt omdat ze een paar kritische tweets had gestuurd. Het gaat allang niet meer om de vrijheid van meningsuiting, maar vooral over Ebru Umar. Ik wil niet achter dat clubje aan. Ik doe het liever op mijn manier.”

Overigens laat Van ’t Hek nog weten niet bang te zijn om grappen te maken over de islam. “Ik heb in een vorige show heel wat grappen over de islam gemaakt. Die hoef ik toch niet te herhalen?

Het Knack-interview met Youp van ’t Hek kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen