Pauw en redactie klagen over vroege zomerstop

Jeroen Pauw en zijn redactie vinden het erg jammer dat ze nu al met zomerstop moeten van NPO 1. “Helaas, althans dat vinden wij van Pauw, is het seizoen veel te vroeg voorbij“, zegt de talkshowhost op Twitter. De redactie denkt daar net zo over, zei redactielid Hasna El Maroudi vanochtend op Radio 1. “Het is zeker weten te vroeg. Ik merkte ook wel op de redactie dat we dachten: hé, jongens, we hebben nog zo veel onderwerpen en thema’s waar we graag nog aandacht aan zouden willen besteden.”

Die gelegenheid krijgt Pauw niet. “Het is nu eenmaal zo. Dit is wat besloten is“, aldus El Maroudi.

Het is ook een klap voor de vele freelancers die bij Pauw werken, stelt ze. “Veel van de redacteuren gingen vorige zomer door naar Jinek om daar het programma te doen, maar dat valt nu ook weg. Een aantal van hen heeft even een probleem. Ga je een ander baantje vinden, ga je heel lang met vakantie, kun je het financieel rondbreien?

Drie maanden er tussenuit gaan is te lang, stelt ze. “Je raakt net je touch en je feeling met het werk kwijt: alle dossiers die je hebt liggen en contacten die je hebt met mensen. Dat is ontzettend zonde.”

Het excuus van NPO 1 is dat de kijker liever sport ziet komende zomer. “Sport had ook gewoon prima bij Pauw aan tafel gekund. We hebben Max Verstappen gehad in de laatste uitzending en dat is fantastisch gedaan.”

Pauw was afgelopen vrijdag voor het laatst te zien. De talkshow keert eind augustus terug op de buis. Hetzelfde geldt voor De Wereld Draait Door.

Lees ook: Minister Plasterk boos over zomerstop DWDD en Pauw (vanochtend)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen