‘NPO ontwijkt vaste contracten met lange zomerstop’

Radio 4-ster Margriet Vroomans denkt dat er in de discussie over de enorm lange zomerstop van de NPO 1-talkshows De Wereld Draait Door en Pauw één aspect onderbelicht blijft: de reden waarom die precies drie maanden duurt. Dat laat ze weten op Twitter. Het heeft er alles mee te maken dat NPO en VARA op die manier ontwijken dat ze mensen in vaste dienst moeten nemen, meent Vroomans. “RTL heeft mensen (vaker) in vaste dienst dan publieke omroep. Is dat niet gek?

Vroomans verwijst naar de uitleg die schrijfster Julia Stefanini geeft aan Plasterk: “Omroepen doen er alles aan om programma’s binnen de 9 maanden te houden. Daardoor 60 procent van hun werknemers vast contact in plaats van 90 procent.

Lange zomerstop zorgt ervoor dat seizoenswerkers voor tv drie maanden de WW in kunnen en een lange zomerstop bespaart de omroepen daardoor veel geld. Nadeel: marktaandeel concurrent stijgt.

Minister Plasterk heeft op Twitter gezegd dat hij de lange zomerstop DWDD en Pauw ‘gek’ vindt. Vroomans: “Ik denk dat Julia Stefanini uw vraag ‘Is dat niet gek?’ heel adequaat heeft beantwoord, Ronald Plasterk. Ook goed om te weten voor Lodewijk Ascher.

Alle artikelen over de zomerstoprel kunt u hier lezen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen