BNN’er Filemon Wesselink wil kunstprogramma

BNN-presentator Filemon Wesselink wil een programma over kunst maken. Dat vertelt hij in De Telegraaf. Wesselink mist bepaalde programma’s op de Nederlandse televisie. “Gelukkig hebben we veel documentaires en geschiedenisprogramma’s. Maar een goede muziekrubriek mis ik nog. Zoiets als Top 2000 a gogo, maar dan het hele jaar. Verder zou ik een kunstprogramma willen maken, een beetje zoals Tijl Beckand dat nu met klassieke muziek doet in De Tiende van Tijl.

Ondanks dat hij voor een omroep werkt die behoorlijk wat oppervlakkige programma’s maakt, heeft Wesselink een verfijnde tv-smaak. “Ik zie graag Andere tijden en Andere tijden sport, ik hou erg van geschiedenis. De programmamakers praten je in een uur tijd bij en daarna heb je ook echt het gevoel dat je het allemaal snapt.

Verder volgt hij vooral actualiteiten. “Ik ben een fan van Nieuwsuur en kijk ik veel sport: snooker, wielrennen en darten. Mijn guilty pleasures zijn Ik vertrek en We zijn er bijna. Ik hou vooral van programma’s waarin niets is verzonnen.

Het Telegraaf-interview met Filemon Wesselink kunt u lezen via Blendle.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen