Paul de Leeuw: ‘AD is voor mij de enige krant’

Foto: RVDATelevisiester Paul de Leeuw vertelt vandaag in zijn allereerste column voor het AD waarom hij ‘ja’ heeft gezegd tegen een wekelijkse bijdrage in de zaterdagkrant. Dat is te lezen in de kiosk. Collega Matthijs van Nieuwkerk weigerde een column, maar De Leeuw zei ‘ja’. “Weer een wekelijks kijkje in het leven van een bekende erbij? Ik hoor het sommigen denken. Maar deze uitdaging wil ik graag aangaan. Omdat ik ben gevraagd door het AD. De krant waarmee ik groot ben geworden.”

De Leeuw heeft een sterke band met het AD. “Voor een Rotterdammer de enige krant, net zoals Blijdorp de enige dierentuin is en Lee Towers de enige zanger. En nu staat deze column ook in heel veel regiokranten, wat ik een hele eer vind.”

Het AD bezorgde een jonge De Leeuw zijn eerste echte baan, vertelt hij. “Ik ben 2 jaar krantenbezorger geweest, in Lekkerkerk. De wekker ging dagelijks af om 10 voor 6. Eerst kijken of de kranten er al lagen. Zo niet, direct als agent bellen met de centrale. Dan de kranten in de krantentas en bezorgen maar.

De televisiester verdiende 100 gulden per week met het bezorgen van de ochtendkrant.

De AD-column ‘Powernappie’ van Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen