John Reid wil niet dik lijken op televisie

Foto: Roy BeuskerJohn Reid, de nieuwe Rijdende Rechter, heeft zijn lichaamshouding moeten aanpassen, omdat zijn natuurlijke houding hem op camera erg dik maakt. Dat vertelt de rechter in de Avrobode. De opvolger van Frank Visser moest even wennen aan het tv-maken. “Televisie maken ben ik niet gewend, maar dat vak leer je snel. Zo moest ik mijn vaste houding afleren: met mijn handen op de rug en wippend op mijn tenen. Dat blijkt slechte televisie op te leveren, want ik ga er dik van uitzien.

Reid vindt het belangrijk dat hij in De Rijdende Rechter een bijdrage kan leveren aan de beeldvorming van het vak van rechter. “Het beeld is dat rechters vooral strafrecht doen. Er wordt altijd aan mijn vrouw gevraagd welke strafzaken ik doe en of er nog bekende criminelen tussen zitten.”

Maar het recht is veel meer omvattend, aldus Reid. “De Rijdende Rechter is een goed platform om de andere kant te laten zien.”

Als je zegt dat je civiele zaken behandelt, weten mensen vaak niet wat je bedoelt. Ik vind het leuk dat het programma daar inzicht in geeft. Ik heb er altijd van genoten, dus dan is het toch fantastisch dat ik daar nu zelf aan mee kan doen.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen