BNN-VARA onder intensief toezicht na DWDD-flop

Foto: AVROBNN-VARA staat sinds het mislukken van het De Wereld Draait Door-restaurant onder verscherpt toezicht van mediawaakhond Commissariaat voor de Media. Dat meldt NRC Handelsblad. Het Commissariaat let sinds december extra goed op BNN-VARA, omdat de omroep rond het DWDD-restaurant regels over nevenactiviteiten heeft overtreden. Zo werd de horecatent behoorlijk gepromoot in het goed bekeken programma van Matthijs van Nieuwkerk en dat mag helemaal niet.

Bovendien heeft BNN-VARA de financiële risico’s van het restaurant te rooskleurig voorgespiegeld toen de omroep het Commissariaat om toestemming vroeg voor deze nevenactiviteit, aldus NRC. Het restaurant ging in plaats van na drie weken al na twee dagen dicht, waardoor minstens 240.000 euro is misgelopen.

Maar daar blijft het niet bij. “Uit documenten, verkregen na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur, blijkt dat BNN-VARA ook bij andere nevenactiviteiten – dvd-verkoop en de ticketverkoop voor festival De Wereld Draait Buiten – de regels overtrad“, aldus de krant.

Het Commissariaat heeft BNN-VARA nu onder ‘intensief toezicht’ geplaatst en houdt de omroep ‘nauwgezet’ in de gaten. Er zijn geen boetes uitgedeeld.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen