Antoinette Hertsenberg krijgt Unox op de knieën

Foto: AVROAntoinette Hertsenberg heeft met haar tv-programma Radar voor elkaar gekregen dat Unox de verpakking van zijn Good Noodles Kip aanpast. Dat heeft haar redactie laten weten. Radar heeft uitgezocht dat er helemaal geen kip in het product zit, ondanks dat er diverse stukjes kip op de verpakking staan. Dat in één van die stukjes in kleine lettertjes het woordje ‘smaak’ staat, vindt Hertsenberg niet genoeg. Volgens haar wordt de consument misleid door de indruk te wekken dat er kip in zit.

De smaak van kip in het product is afkomstig van aroma, laat Unox weten in een officiële verklaring. De fabrikant is nu ook van mening dat ‘de consument hierdoor inderdaad een ander beeld kan krijgen van de samenstelling van het product en dat willen we te allen tijde voorkomen’.

Unox zal daarom de beelden van de stukjes kip verwijderen van de voorkant van de verpakking van deze variant en van de andere varianten met kip, zodat het voortaan duidelijk is dat het hier gaat om noedels met slechts de smaak van kip“, aldus een woordvoerder van Radar.

Radar trok gisterenavond ruim 1,7 miljoen kijkers naar NPO 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen