Tom Egbers sluit vertrek bij NOS niet uit

Foto: NOSTom Egbers sluit niet uit dat hij net als Toine van Peperstraten en Jack van Gelder vertrekt bij de NOS. Dat zegt de presentator in de Avrobode. Egbers ziet de NOS veranderen. “Of ik hier mijn pensioen haal? Ik denk natuurlijk na over de veranderingen in het medialandschap. We zijn de Champions League kwijt, dat is echt vervelend. Dat mis ik wel. Natuurlijk! De Olympische Spelen zijn we na 2016 waarschijnlijk ook voor een deel kwijt, maar daar staat nu Studio Voetbal wel tegenover.

De presentator verklapt dat hij heeft gesproken met een andere omroep, maar daar zou hij ongeveer hetzelfde gaan doen als nu. Een overstap zou dan een overstap om het geld betekenen. En dat wil hij niet. “Ik krijg een keurig salaris van de NOS en ze hebben mij de kans gegeven om me hier te ontwikkelen, dus ik ga hier niet zomaar weg.

Ook dat is een ouderwetse opvatting, maar ik heb een mate van loyaliteit met de NOS. Dat betekent overigens niet dat ik voor altijd met de NOS getrouwd ben.

Egbers is met zijn 58 jaar nu de oudste presentator bij Studio Sport. “Don’t rub it in! Ja, ik ben nu de oudste. En ja, ik vind het leuk om kennis over te dragen. Maar alleen als collega’s zelf aangeven dit te willen. Dan neem ik daar alle tijd voor.

Ik vind het leuk om met die jonge gasten te sparren. Op basis van gelijkwaardigheid. Ik leer ook van hen. Dat zit ‘m in nieuwe media, in nieuwe muziek, maar ook in opvattingen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen