‘Homohumor erg populair in Hilversum’

Jean-Pierre Geelen, tv-recensent van de Volkskrant, denkt dat Marc-Marie Huijbregts een graag geziene tv-gast is, omdat zijn ‘homohumor’ in de smaak valt bij tv-kijkend Nederland. Dat vertelt hij aan de VARAgids. Huijbregts is de populairste sidekick van De Wereld Draait Door. “Een bepaald soort homohumor is erg populair in Hilversum. Hij is één van de representanten. Marc-Marie loopt niet te koop met poep- en piesgrappen maar levert onderhuidse steekjes en woordgrappen.” 

Net zoals Paul de Leeuw en Harm Edens, aldus Geelen. “Het extraverte doet het goed. Ik dacht eerst dat het iets typisch Nederlands was, maar Graham Norton heeft het ook. Toch verwacht ik zoiets niet snel in Duitsland of Frankrijk te zien. Maar hier is het veel aanwezig.”

Naast DWDD, is Huijbregts ook te zien in de komedieserie ’t Schaep. “Ik vind hem daarin goed. Hij past in het genre. Het is een typisch homogedreven serie. Het leunt op iets camp-achtigs. Marc-Marie speelt altijd de heimelijke homo. Daarin is hij voorspelbaar, maar hij doet het wel goed.

Een talkshow die Huijbregts ooit presenteerde was géén succes. Geelen: “Zijn kwaliteit is aan de zijlijn zitten. Plus acteur zijn. En cabaretier.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen