Rik van de Westelaken gevleid door complimenten

Foto: John KramerRik van de Westelaken is zeer gevleid door de complimenten die hij krijgt over zijn verschijning in Wie is de Mol. Dat zegt de NOS-nieuwslezer vandaag in het AD. Sommige kijkers vinden hem ineens ‘woest aantrekkelijk’ nu hij zich casual kleedt. “Eerlijk, ik vind het te gek en voel me gevleid. Ik accepteer elk compliment met een grote glimlach“, zegt de tv-ster, die merkt dat veel vrouwelijke kijkers nog niet weten dat hij homoseksueel is. “Ik krijg trouwens ook genoeg complimentjes van mannen hoor!

De presentator was al gewaarschuwd dat hij veel reacties zou krijgen. “Ik doe al jaren het journaal en dan ben je toch een beetje het saaiste jongetje van de klas. Nu voel ik me lichtelijk overweldigd.

Van de Westelaken vindt de kritiek dat Wie is de Mol niet goed is voor zijn status, onzinnig. “Of ik nu nog wel voldoende betrouwbaar overkom bij de NOS. Ik vind het absolute onzin. Mensen kunnen heus dat onderscheid wel maken hoor.

Tegenwoordig wil de NOS dat presentatoren ook mensen zijn en geen poppen. Ik begreep van onze afdeling communicatie dat enkele collega’s roepen dat ze nu ook wel willen meedoen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen