Hans Teeuwen haalt uit naar ‘domme’ Peter R. de Vries

Foto: SBSHans Teeuwen heeft in een video hard uitgehaald naar tv-persoonlijkheid Peter R. de Vries. Dat is te zien op de videosite Dumpert. Teeuwen heeft zich suf geërgerd aan het optreden van De Vries in de tv-uitzending Jouw Vrijheid Mijn Vrijheid over de gevolgen van de terreuraanslag op Charlie Hebdo in Parijs. “Deze mensen met hun cartoons over Mohammed ontstegen volgens Peter niet het niveau van mensen die roepen: ‘Je moeder is een hoer.’ Dat was de bijdrage van Peter R. de Vries.

Ongekend, vindt Teeuwen het. “Peter R. de Vries besmeurde op de Nederlandse televisie de reputatie van mensen die zich niet meer kunnen verdedigen.”

Teeuwen heeft er juist respect voor dat Charlie Hebdo het islamitisch geloof durfde te bespotten. “Eén, klein Frans blad bleef weerstand bieden tegen de terreur: Charlie Hebdo. Maar het is met hen niet zo goed afgelopen. Ze zijn afgeslacht, Peter.”

Het lijkt wel of De Vries daar de ernst niet van inziet, aldus Teeuwen. “En wat was jouw commentaar daarop Peter? Dat ze toch wel behoorlijk grof waren, hoor. Het was toch wel schelden, het was onfatsoenlijk. Hielden ze dan geen rekening? Namen ze dan geen verantwoordelijkheid over wat ze allemaal zeiden?

Weet je wat verantwoordelijkheid nemen onder andere is Peter? Dat is als je je in een ingewikkeld debat mengt, dat je dan weet waar je het over hebt. Anders kom je nogal dom over, Peter R. de Vries. Je komt nogal dóm over.”

“Had je het ook over fatsoen Peter? Fatsoen zou zijn als jij nu je excuses aanbiedt aan de nabestaanden van de mensen wiens reputatie jij na hun dood hebt besmeurd. Dat zou fatsoen zijn. En respect: ik haal dingen onder mijn schoen vandaan, waar ik meer respect voor heb dan voor jou, Petertje.”

Eerder veroorzaakte De Vries al behoorlijk wat commotie, toen hij in RTL Boulevard zei dat Charlie Hebdo de woede van moslims heeft uitgelokt.

De video van Teeuwen is te zien op Dumpert.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen