Peter R. begrijpt woede om cartoons Charlie Hebdo

Geplaatst op do 08 jan 2015 om 9:21

Foto: SBSPeter R. de Vries vindt dat het Franse weekblad Charlie Hebdo de woede van moslims heeft uitgelokt. Dat zei hij woensdag in RTL Boulevard. Charlie Hebdo was woensdag het slachtoffer van een aanslag, waarbij twaalf doden vielen. “Je moet je realiseren dat Charlie Hebdo in Frankrijk een bepaalde reputatie had. Ze hebben bij herháling spotprenten geplaatst die de profeet beledigden. Het is zo in het islamitische geloof dat je die niet mag afbeelden“, aldus de misdaadjournalist.

Daar had en heeft Charlie Hebdo geen boodschap aan. “Op het moment dat je dat toch doet en je beeldt hem zelfs af in compromitterende situaties, zelfs naakt, dan roept dat heftige situaties op“, vindt De Vries echter.

In de westerse wereld wordt het ook een aanslag op de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting genoemd. “En dat is natuurlijk zo, maar er staan twee werelden tegenover elkaar. Het publiceren van dit soort spotprenten ervaren veel mensen die het moslimgeloof aanhangen, óók als een aanslag.”

Die ‘aanslag’ met spotprenten is beantwoord met een barbaarse, bloedige aanslag. “Zij vinden de publicatie van de profeet in compromitterende situaties barbarij. Ik probeer alleen maar aan te geven hoe erg het botst en dat dat niet te lijmen is eigenlijk. Er is eigenlijk geen dialoog mogelijk. Het jaar is wat dat betreft heel slecht begonnen.

Overigens benadrukt De Vries dat ook hij vindt dat de terroristen te ver zijn gegaan. “Het is natuurlijk nooit te rechtvaardigen en bespottelijk dat woorden of een tekening zulk grof geweld kunnen uitlokken.”
68 Reacties op “Peter R. begrijpt woede om cartoons Charlie Hebdo”


 1. watiserdan

  Ag peter r is dus geen haar beter dan die extremisten, als je niet tegen humor kan hoor je hier niet thuis….

 2. Huiskamer

  De Vries, de gecertificeerde Wilders hater. Gaat nu ineens “de man van het vrije woord” spelen. Right. Types als De Vries gebruiken de media continu om te demoniseren. We weten de consequenties voor Pim, Theo en Geert. Maar toen was-ie even niet thuis. Wat een toneelspel. En leuk dat het koninklijk huis ineens de zorgen deelt. Maar waar was Trix na de moord op Pim en Theo ?
  Ergens inde bossen van Canada zeker, want geen woord. Wat dat betreft heeft Alex/RVD het beter begrepen.

 3. Koos

  Mag ik vragen wie die Peter R. de Vries is.
  Zijn er nog mensen die deze publiciteitsgeile heer serieus nemen.
  Ik al jaren niet meer.

 4. Ome Willem

  Gelukkig, Peter R zijn mening is weer bekend, nu kunnen we de dag weer door…

 5. Ronaldm

  Zelfs het kleinste sprankje begrip is wat mij te betreft al te veel voor deze idiote barbaren.

 6. Bart

  Ik ben het ook we met hem eens. Het is natuurlijk verschrikkelijk oor de slachtoffers en nabestaanden, maar ze loten et wel uit.

 7. Huib

  Ongelooflijk dat hij dit zegt. Als een vrouw met een korte rok loopt vind hij waarschijnlijk ook dat ze verkrachting uitlokt. Heeft Theo van Gogh het ook aan zichzelf te danken? Hij kan op tv alleen maar uithalen naar Geert Wilders om wat hij zegt en gruweldaden van moslims vergoelijken.

 8. Johannes

  Beetje domme reactie van Peter R de Vries. Kennelijk wil hij graag het volk boos maken en zelf weer hate-mail ontvangen. Komt hij aandacht te kort of zo?

  Vrijheid van meningsuiting Peter R, daar gaat het om, of je het met de inhoud eens bent of niet.

 9. Jasper

  Hij was er weer, Peter R. de Vries, ik had hem al een paar uur op het scherm gemist en dat is jammer want hij heeft overal verstand van en dat zullen we weten ook!
  En als hij vindt dat die terroristen te ver zijn gegaan dan is dat ook zo! Kunnen we nu weer rustig slapen want Peter R. houdt voor ons alles in de gaten.

 10. OlieTrol

  Peter R de Vries denkt weer dat zijn mening de kijker boeit… Pff. Die man is zo trots op zichzelf nadat hij John de Mol heeft geholpen..

 11. Daan

  Peter R lijkt de laatste tijd veel dingen te zeggen zonder eerst goed over die woorden na te denken. Eerder al met zwarte piet en pownews en nu weer dit. Je kunt in een land met vrijheid van meningsuiting een aanslag hierop nooit en te nimmer vergoeilijken.

 12. Mj15

  Men heeft het in de bovenstaande reacties de mond vol over de vrijheid van meningsuiting. Maar blijkbaar mag de heer PR de Vries geen eigen mening hebben.

  Beetje hypocriet.

 13. Anton

  Peter beseft niet dat deze vrijheid een belangrijk onderdeel is van de westerse cultuur hier over onderhandelen is gewoon absurd,en ja ook als het gevaarlijk wordt mag er niet van afgeweken worden nooit.

  Wat is Peter toch een broekenschijter op deze man hoef je niet te rekenen als volk en vaderland beschermd moet worden.

 14. juultje

  Nu krijg ik nog een grotere hekel aan jou!Het vrije woord of vrije meningsuiting is een groot goed.Ik hoop dat je op een dag oprot naar een islamitisch land echt waar nu ben ik helemaal klaar met die man.Een grotere onderkruiper als hij is er nooit geweest.Je bent een zeer slecht mens en de naam journalist onwaardig!

 15. Sloopkogel

  MJ15….daarom hoef je het toch niet met hem eens te zijn?

 16. Mj15

  Sloopkogel,

  Zeker hoef je het er niet mee eens te zijn. Maar daarom heeft Peter nog wel recht op ZIJN eigen mening. En daar wordt hij volgens mij(n bescheiden mening) in bovenstaande reacties op aangevallen.

 17. rakker

  En zo’n man geven wij een podium op onze Nederlandse TV. ?
  Iemand die zo’n gedachte ventileert en in feite de vrijheid van menings uiting veroordeeld, zou voor de rechter moeten komen.
  Wat een hele nare enge man is dit.
  HJoe komt het toch dat dit soort mensen altijd maar weer de kans krijgen zich te manifesteren? schandalige man.

 18. Theo

  Sinds Peter R. nieuwe wittere tanden heeft is hij niet meer van het scherm weg te krijgen.
  Mooi hoor Peter.

 19. DannyNL

  Weten we dus gelijk hoe we kunnen reageren als 1 of meerdere van zijn criminele vijanden hem te pakken krijgen.
  Niet om treuren want hij heeft het zelf uitgelokt.

  Wat een kortzichtige arrogante mediageile klootzak is die Peter R de Vries om terrorisme en het vernietigen van het vrije woord zo te vergoelijken.

 20. Cornelius

  Peter R. is niet goed op de hoogte. In het christelijke geloof mogen ook geen afbeeldingen van god. Is dat ooit een reden geweest voor aanslagen? Volgens de koran mag je andere mensen niet kwetsen, laat staan doden. Er is geen enkel excuus om deze wandaad goed te praten. Wel kun je je afvragen of de USA door de jarenlange onderdrukking/bombarderen van diverse oosterse landen, niet heel veel haat heeft gezaaid. En Frankrijk idem dito, zij begonnen bv. als eersten met het bombarderen van Syrie. Waarom bemoeien westerese landen zich intensief met het reilen en zeilen in sommige oosterse landen? Is Irak er beter op geworden nu Saddam Hussein is vermoord? Van Irakezen zelf hoor ik dat Irak veel welvarender en beter was toen Saddam nog leefde. Wie haat zaait zal aanslagen oogsten………..

 21. Bolleboosje.

  Volgens mij zegt hij het uit angst om ooit ook eens vermoord te worden door die gekken.
  Ze gaan je echt niet sparen hoor de Vries.

 22. anonymous

  Moslims maken ook cartoons over god, jezus en de paus.
  Mag dat dan wel?
  Gaan wij toch ook geen onschuldige mensen neerschieten?

 23. Rogieros

  Eigenlijk een van de weinige keren dat ik mij wel kan vinden in zijn mening.

 24. vigilante

  Een ieder die gestemd heeft op islam faciliterende partijen is schuldig;volksverraad.
  Voor de Vries wacht het volkstibunaal.

 25. vigilante

  R

 26. marielle schaepman

  Mijn broek is afgezakt tijdens het lezen van dit artikel. Wat een vileine man, die Peter R.

  Dit is een dolk in de rug van die dappere journalisten die al jaren bewaakt werden om hun lef en humor. Ik hoop nooit meer een woord van Peter R. de V. te horen, ik walg serieus van die man.

 27. Anoniem

  Mj15 zegt op Thu 08 Jan 2015 om 11:18;

  “Men heeft het in de bovenstaande reacties de mond vol over de vrijheid van meningsuiting. Maar blijkbaar mag de heer PR de Vries geen eigen mening hebben.

  Beetje hypocriet”
  .
  .
  dus de vrije mening van de vries is dat islamgekkies mensen mogen afslachten om hun vrije mening ?
  .
  rara kronkel heb jij….

 28. muis

  Uigelokt?
  kan de man a.u.b. nooit neer op tv verschijnen?
  Wat een walgelijke vent.

 29. tjonge

  u begrijpt, hr de vries, dat u 1 van de eersten zal zijn voor neurenberg 2.0.

  de aanklacht hoef ik niet uit te leggen hoop ik ?

 30. lala

  @Mj15, en mensen hebben weer het recht om een mening over deze walgelijke man te hebben. Wat een onzin klets jij allemaal weer. Mensen als jij en deze loser zorgen ervoor dat onze wereld naar de tering gaat. Oh, en Peter, het niet mogen afbeelden van die pedo geldt alleen voor gelovige moslims.

 31. Hans

  Prima dat Peter R. de Vries zijn eigen mening heeft. Hij zegt dus eigenlijk dat het niet goed te praten is, maar dat hij het wel kan voorstellen dat het zo is gelopen. En dat is precies het standpunt die moslims gaven in de media. Na de aanslagen van 11 september 2001.

  Volgende de islam mag je geen spotprenten van de profeet afbeelden. Als dat voor een islamitsch land geld, prima. Dit is Europa, een continent met christelijke roots en persvreiheid. De islam predekt en spot ook tegen het christendom en mensen die geen geloof aanhangen. Of tegen homo’s bijvoorbeeld. Elke keer komen er weer dingen bij waar de islam niet mee kan omgaan zoals wij het in het westen hebben geregeld. En met regelmaat wordt er met grof geweld weer een punt gemaakt. Zo blijf je een slechte naam houden.

 32. Rienk de Vries

  Nu begrijp ik pas waarom Holleeder bij hem voor de deur stond

 33. Rienk de Vries

  Ik keur het niet goed maar kan het mij nu wel voorstellen

 34. Kq

  Peter heeft gelijk want er zijn veel onschuldige mensen hierdoor omgekomen. Wat is belangrijker doorgaan met publiceren/provoceren en het leven van onschuldige mensen op het spel zetten of gewoon ermee stoppen?

 35. tjonge

  @ kq,

  buk jij maar fijn voor die gasten.

 36. Kq

  @tjonge, daar gaat het niet om, bukken. Deze mensen zien dat heel anders dan dat wij het zien. Ze zijn ook niet bang voor de dood, integendeel, dat is dus het risico dat men niet moet nemen door te gaan met publiceren.

 37. variabel

  Peter R. de Vries heeft dit mooi neergezet en, hij heeft gelijk. Hij pretendeert niet dat hij in de hersens van die schietende idioten kan kijken. Ik hoop niet dat dit het begin is van nog veel grotere schietpartijen.

 38. Grumbit

  Peter r. de Vries doet ook even een extreem DOMME en populistisch duitje in de zak.

  Quote de Vries:
  “Je moet je realiseren dat Charlie Hebdo in Frankrijk een bepaalde reputatie had. Ze hebben bij herháling spotprenten geplaatst die de profeet beledigden. Het is zo in het islamitische geloof dat je die niet mag afbeelden“, aldus de misdaadjournalist.”

  UHHHHHH ?!???!?!?
  Ze willen ook een wereldwijd islamitisch kalifaat met sharia regels en wetten overal, zullen we daar dan ook meteen maar aan geloven en overgeven ?
  IDIOOT!

  Dus als ze gaan dreigen dat ze iedereen zonder hoofddoek afknallen dan moeten we die maar gewoon gaan dragen volgens De Vries ???

  Of als ze zouden dreigen scholen aan te vallen omdat daar meisjes les krijgen wat volgens hun sharia wetten niet mag, dan moeten we de meiden voortaan maar gewoon thuis houden.

  Hij is niet goed die De Vries !!!!

 39. kristina

  Wat een lafbek die P. de Vries, door dit soort mensen zijn we waar we nu zijn…en..bedankt !

 40. bastian

  Waar het op neerkomt is dat we (moslim, christen..het maakt niks uit) geen respect voor elkaar hebben. Ik zeg niet dat we respect moeten hebben voor deze daders en soortgelijken, maar waarom zoeken we de grenzen altijd op (bijv: in het make nvan bepaalde cartoons)? Waarom vinden we het leuk om elkaar uit te dagen, belachelijk te maken…zonder enig begrip en respect denken we dat alles moet kunnen. Op een gegeven moment is het ook wel een keer genoeg vind ik. Teksten en tekeningen vermoorden niet, maar kunnen mensen wel raken en dat vergeten we vaak. Het moet allemaal maar kunnen. Helaas zullen we altijd gekken in onze maatschappij blijven houden, overal, in elk land heb je ze.

 41. Charles

  De Vries heeft helemaal gelijk. En verder zegt hij niet dat het werk van de cartoonisten het geweld rechtvaardigt. Weinig Nederlanders die begrijpend kunnen lezen als ik de reacties hier zo zie. En verder ben ik geen De Vries-fan dus daar ligt het niet aan.

 42. André

  Peter R. de Vries is niet intelligent genoeg om te begrijpen waar dit om draait. Charlie Hebdo heeft een missie en dat is bij iedereen met lange tenen op de tenen gaan staan. Peter vindt dat de moslims uitgelokt worden door een tekeningetje en dat het dan begrijpelijk is dat er gemoord wordt. In welke wereld leidt een tekening tot deze slachting? Niet de mijne. Peter begrijpt ook niet wat de afslachting van journalisten betekent voor het vrije woord. Ooit gehoord van zelfcensuur van kunstenaars? In Nederland pleit Marcouch voor beveiliging van alle Moskeeën vanwege en paar dwaze berichtjes op facebook. Ronduit lachwekkend na Parijs.

 43. R2D2

  Peter R. de Vries heeft groot gelijk. Dit is een evenwichtige reactie op wat er gebeurd is. Wat namelijk bijna niemand in de westerse wereld snapt is dat dit een botsing is van culturen.

  1. Iemand reageert hier ”Als je niet tegen humor kan hoor je hier niet thuis”. Ook andere mensen zeggen dat in zoveel woorden. Wat jullie niet snappen is dat voor moslims absoluut GEEN humor is. Dit is voor hun een rechtstreekse keiharde aanval. En die aanval vond niet 1x plaats, maar vond bij elke publicatie van een nieuw nummer wéér plaats. Het bloed kruipt dan op een gegeven moment waar het niet gaan kan. En dan krijg je dit soort verschrikkelijke toestanden.

  2. Peter R. de Vries heeft ook het volste recht op zijn mening. Hier wordt nogal op de persoon gespeeld. Dat is natuurlijk ook nogal lafjes. De mensen die hier de mond vol hebben over de vrijheid van meningsuiting gunnen dat zelf anderen niet…

 44. petra

  Peter R heeft gelijk

 45. bart

  Triest, triest, waar gaat dit allemaal heen? Waar leidt dit allemaal naar toe?
  En ja hoor, als je je bezig houdt met beledigingen dan krijg je met geweld te maken. Heb respect voor ander mans geloof en stop hiermee. LOK HET NIET UIT AUB.

 46. de abt

  Ben geen fan van PR de Vries, maar het nu helemaal met hem eens. En hij laat ook eens eens een ander geluid horen. Ben erg voor 100% vrije meningsuiting en tegen alle geweld, laat staan dodelijk geweld. Maar waarom keer op keer mensen bewust op hun ziel trappen ?

 47. anonymous

  Moslims maken ook cartoons over het christendom, waarom wij dan niet over islam?
  Dat is nog geen reden voor terreur en het executeren van mensen, nota bene nog hun eigen volk.
  Die Franse agent was ook moslim.

 48. Astrid

  Volkomen gelijk heeft ie

 49. henk de groot

  Ik snap niet waarom er mensen walgen van Peter.
  Die man heeft bijna zijn hele leven achter de misdaad aangezeten.
  Hij heeft een heleboel misdaden opgelost.
  En waar waren jullie toen? Toen hij veel nabestaanden te hulp schoot.

  Wat hij bedoelt is, wanneer je zulke tekeningen over mohammed, dat je sowieso er van uit kan gaaan dat je haat creeert.
  Er zijn mensen die zich heel erg verdiepen in hun geloof en mohammed heeft een hele belangrijke rol in het geloof.

  Iedereen moet begrijpen dat de daders zeggen dat ze de moslims vertegenwoordigen, maar dat er geen enkele echte moslim is die zoiets een goede daad vind.

  Ik wacht niet op kritiek of een discussie.

 50. Sherry

  Hey vrijheid van meningsuiting toch? Laat hem vinden wat hij wil jullie zijn geen haar beter die man geeft gewoon zijn mening en jullie lopen er eenbeetje op te zeiken hij mag vinden wat hij wil hoort hij er nu ineens niet bij omdat jullie het er niet mee eens zijn? Zielig en dan nog zeggen dat die Charlie huppelepup vrijheid van meningsuiting maar zodra iemand een mening erover heeft of dit wel goed van hen was om te doen dan is er ineens geen vrijheid van meningsuiting leg me dit eens uit?

 51. Sacramento85

  Lezen is voor sommige (lees de meeste) mensen hier ook een kunst hè.. Peter zegt alleen te vinden dat de krant de WOEDE van de Moslims heeft uitgelokt en ik kan hem geen ongelijk geven. Als je mensen, volken en hun religie willens en wetens belachelijk maakt, maak je ze nu eenmaal boos.. de aanslagen staan hier echter los van. Terroristen vinden toch altijd wel een excuus om te terroriseren.. simpele hypocriete zielen zijn het. Geen leiders maar volgers.. meestal verschoppelingen van de maatschappij.

 52. Mj15

  @Sherry, juist dat is wat ik ook schrijf en bedoel. Gisteren om 11.18 + 12.06 en zie vervolgens de reacties er op.

  Ik krijg sterk de indruk dat velen helemaal niet gehoord hebben, wat PR de Vries exact in de uitzending van Boulevard afgelopen woensdag heeft gezegd.

  In loop van deze dag zal er nog wel een nieuw artikel komen over het optreden van Peter, gisterenavond in RTLBoulevard.

  @Sacramento85, lezen is en blijft idd moeilijk voor sommige onder ons. Valt mij wel vaker op dit forum. Men leest wat men wilt lezen.

 53. Knutsel

  Dhr. de Vries heeft vast een mooie positie voor zichzelf bedacht onder het kalifaat.

 54. Charles

  De Vries heeft deze keer gelijk! Zwijgen is uiteraard geen optie, maar actie voeren op een manier die er toe leidt dat jezelf het zwijgen wordt opgelegd, is tamelijk dom.

  De reacties op krantenwebsites zijn een prachtige graadmeter voor het onvermogen van veel Nederlanders om ergens logisch op te kunnen reageren. Toegegeven, dat logisch redeneren, wat begint met begrijpend lezen, wordt ook niet gedoceerd op school.

 55. joost

  Meneer Charles: NIETS rechtvaardigd het afnemen van iemands leven door hem/haar maar te vermoorden.
  U stelt in feite het zelfde als de Vries, : “als het je niet zint vermoord je dus maar”.
  Domme reactie.
  de Vries ging m.i. te ver.
  De mening van sommigen op deze blog , die het voor de Vries opnemen, moeten zich realiseren dat ook Hitler alle boeken van zijn tegenstanders verbrandde en de schrijvers liet excuteren. Wie niet voor hem was ging er aan.
  Het Islamisme zit dicht tegen het fascisme aan. Geen ruimte voor een ander geloof.
  Koester daarom onze vrijheid van meningsuiting, ook al is die U niet welgevallig.
  De Vries zou zich als man van de wereld moeten schamen voor zijn opmerkingen.

 56. Charles

  JOOST:
  De Vries heeft gezegd dat het jarenlange schofferen wel tot een tegenactie moest leiden. Ook hij keurt het vermoorden niet goed.
  Ik adviseer je het verhaal van De Vries nog eens te lezen. Ik krijg niet de indruk dat je begrijpt wat hij gezegd heeft.

 57. Maurits Dekker

  Peter (BRRrrrr..) de Vries kan de actie van de moslimterroristen wel begrijpen.
  Hij degradeert zichzelf (voor zover nog mogelijk) tot het allerlaagste soort hier op aarde, tot een UNTERMENSCH.

 58. Renzo

  charles, onze hele samenleving met vrijheden als bijv vrouwen zonder hoofddoek en met korte rokken is een schoffering van moslims. Zij vinden hen hoeren, mss is je dat wel bekend. Moeten wij dat ook aanpassen en buigen? Vertel op. Dat is nl wel de consequentie van al dat begrip en ‘ja, maar ze hadden moeten stoppen’.
  Nee dus. dat is zwichten voor tirannie. Dat mag. zullen je dochters, vriendinnen, buurmeisjes etc leuk vinden. Denk ik. MAg ik passen?

 59. antonia freling

  Ik sta aan de kant van de uitlokking. Als de uitvoerende machten die de wetten bepalen dubbele boodschappen gaan verkondigen die met elkaar in tegenspraak zijn, en vervolgens strenge straffen uitvoeren tegen een van die twee boodschappen, dan kun je van agressie op aan. Zelfs een labrador wordt agressief als je hem met dubbele boodschappen opvoedt, want door zijn primitiviteit kan hij dit niet aan, ondanks zijn goede natuur. Waar zijn we met zijn allen mee bezig om zozeer langs de inhoudelijke kant van de Islam heen te gaan en die toch tot ‘vrij’ te verklaren?
  Ik bedoel de vrijheid van godsdienst aan de ene kant, en aan de andere kant de straffen op de belijdenis ervan.
  Als wij vrijheid van godsdienst voorstaan, dan moet in mijn ogen de belijdenis ervan ook toegestaan zijn. Dus als er in de Koran staat dat je iedereen de kop af moet hakken die Mohammed beledigt, en als men dit vervolgens doet, waar blijven we dan met onze zogenaamde godsdienstvrijheid als we dit afhakken vervolgens gaan bestraffen? Als we de Islam in ons land toestaan moeten we wettelijk gezien blasfemie strafbaar stellen, anders accepteren we die godsdienst inhoudelijk gewoonweg niet.

 60. jp

  Iets wat voor miljarden mensen heel heilig en niet eens afgebeeld mag worden. dat moetje uit respect niet afbeelden, laat staan bespotten. Ik keur die daad af maar dit is uitgelokt.

 61. Daisy

  Ook dit Is vrijheid van meningsuiting.

 62. Mj15

  Charles

  In het niet begrijpen of gezien hebben van de uitspraken van PR de Vries zijn er wel meerdere en niet alleen @Joost.

  Al diegene die hier zo fel tegen PR de Vries reageren hebben in mijn ogen niet het gehele interview met PR de vries gezien of gelezen, laat staan begrepen.

 63. Charles

  Mj15, mee eens!

  Lijkt een vorm van preoccupatie, dat van die cartoonisten. Wel, er zijn natuurlijk meer beroepsgroepen die daar aan lijden, maar doorgaans met minder verstrekkende gevolgen. Ik vind het verbazingwekkend dat niemand (incluis de Franse overheid) begreep dat dat jarenlange schofferen wel eens fout moest gaan.

 64. Rita

  Als er over mij zulke cartoons, dag in dag uit, zouden worden gemaakt,zou ik uiteindelijk ook een keer uit mijn vel springen. Ik vind beledigen niet onder vriiheid van meningsuiting passen. Maar wat er gebeurd is kan NIET !!!!!

 65. Rooie

  @Rita

  Dag in, dag uit… Overdrijven is ook een vak. En jezelf ook nog gelijkstellen met Mohammed? Pas maar op dat ze in het Midden-Oosten niet meelezen.

 66. Charles

  Rooie,
  Het is nog erger, het was jaar in, jaar uit…

 67. Fireda

  Vrijheid van meningsuiting ?? Charlie mag alles zeggen maar Peter . R .de Vries moet ze mondje dicht houden ???
  Pffffff ..

 68. Chrone

  Charlie Hebdo was een antisemiet/anarchist!

  https://litinerantcitoyen.files.wordpress.com/2011/11/shoah-hebdo2-724×1024.jpg

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.