Linda hoeft niet te getuigen in zaak Miljoenenjacht

Linda de Mol hoeft niet te getuigen in de zaak van Miljoenenjacht-kandidaat Arrold van der Hurk. Hij krijgt geen toestemming om getuigen op te roepen. Dat heeft de rechtbank laten weten in een persbericht. Van der Hurk drukte naar eigen zeggen per ongeluk op de rode stopknop in de RTL 4-show. Daardoor won hij 125.000 euro, terwijl later bleek dat er 5 miljoen in zijn koffer zat. Het eisen van een schadevergoeding in een bodemprocedure heeft volgens de rechter ‘geen kans van slagen’.

Aangezien de rechter de zaak kansloos acht, hoeft de tv-diva niet op te komen draven. “Er bestaat dus geen belang getuigen te horen. De man wist dat het drukken op de rode knop beslissend is voor het verdere verloop van het spel.”

Uit beelden vanuit een andere camerapositie gemaakt, die niet op televisie zijn uitgezonden, maar wel op zitting zijn getoond, blijkt naar het oordeel van de rechter dat de man vol overtuiging op de rode knop slaat en daarmee het bod van de bank van 125.000 euro heeft geaccepteerd.

Met Endemol is de rechtbank van oordeel dat het er in een televisiespel als Miljoenenjacht om gaat wat de kandidaat op het moment suprême heeft gedaan en op dat moment heeft hij – vol overtuiging – op de rode knop gedrukt. Daarmee heeft hij het bod van de bank geaccepteerd en was het spel voor hem afgelopen.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen