John de Mol initieerde nieuwe serie Tjitske Reidinga

Geplaatst op Mon 16 Sep 2013 om 10:59

Foto: SBSDe nieuwe serie Doris van Tjitske Reidinga is tot stand gekomen door een persoonlijk verzoek van John de Mol. Dat vertelt de actrice vandaag in De Telegraaf. Doris, dat volgende week maandag begint op De Mols zender Net5, is door Reidinga bedacht tijdens een diner met actrice Roos Ouwehand. “In diezelfde periode werd ik gevraagd door John de Mol. Hij wilde heel graag een serie met me maken en vroeg wat ik zou willen doen. Op zich al een mooie vraag, hè!

Het kreeg een vervolg. “Al een paar weken later zaten we met z’n drieën aan tafel. Tot mijn verbazing heeft hij ons heel erg vrijgelaten.”

Tjitske en Ouwehand bedachten samen eerder een programma over een kringloopwinkel. “Daarin zouden we als een soort BBC-presentatieduo bij mensen thuis de boel inrichten. Er werd een proefaflevering gemaakt. En dan hoor je niks meer.”

Toen ik allang over die spanningsboog heen was, kregen we een voorzichtig ’ja’. Toen dacht ik: Laat maar. Ik heb ook niet echt presentatieambities. Integendeel!
4 Reacties op “John de Mol initieerde nieuwe serie Tjitske Reidinga”


 1. Pien

  Ik (denk) hoop dat NET5 hier weer een leuke vrouwenserie van Nederlandse bodem in handen heeft. Paar jaar terug waren er verscheidene leuke series op de zender, maar om bezuinigings redenen moesten ze ruimen. Die waargebeurde verhalen/rommel is toch ook te verschrikkelijk om naar te kijken op NET5.

 2. robb

  Jammer dat het op 5 zit en niet op 6.

 3. Tim

  Ik heb aflevering 3 & 4 gezien tijdens de premiere in de LaMar. Heel erg leuk! Zaal ging om…

 4. Anonymous

  NET5 zou eigenlijk ook gewoon een doorstart moeten maken met S1ngle. Nog genoeg te verzinnen voor die serie. Daarnaast misschien een serie ala Penoza/Bellicher. Bestaat nog niet bij de CO en zou het best goed kunnen doen bij SBS6 of NET5.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.