RTL 8 opent zaterdag met Het roer om

De nieuwe televisiezender van RTL Nederland, RTL8, gaat vanaf zaterdag uitzenden op het kanaal dat voorheen was gereserveerd voor Tien. De vrouwenzender opent zaterdag om 17.15 uur met het programma Het Roer Om. Hierin beproeven stellen hun geluk in het buitenland. Om 18.15 uur is er ruimte voor The Ellen Degeneres Show, gevolgd door In Holland Ligt Een Tuin (19.05 uur) en Hoe Schoon is Jouw Huis? (20.00 uur). Vervolgens staan twee films op het programma.

Vanaf 20.30 uur staan de films Kate & Leopold en Kramer vs. Kramer op het programma. Op doordeweekse dagen zendt RTL8 vanaf 17.00 uur de comedy Everybody Loves Raymond uit. Daarna passeren Ally McBeal (17.30 uur), Dr. Phil (18.00 uur) en Oprah Winfrey (19.00 uur) de revue. Om 20.00 uur is er opnieuw plaats voor een ‘vertrekprogramma’, in dit geval Een Plek Onder De Zon.

Op de eerste drie dagen van de werkweek brengt RTL8 om 20.30 uur een dubbele aflevering van de serie Kidnapped. Op donderdagen is er op die tijd plaats voor een waargebeurd verhaal en op vrijdagen voor ‘een vrouwenfilm’.

Als de televisiekijker vrijdagavond rond middernacht na De Gouden Kooi op Tien zijn televisie uitzet, treft hij zaterdag op dezelfde plek op zijn tv RTL8 aan. “In principe verandert er niets aan de zenderindeling op de kabel“, zegt een woordvoerder van RTL in het AD. “De kabelmaatschappijen bepalen op welke voorkeurspositie ze een zender doorgeven. Wij hebben afgesproken dat RTL8 op de plek van Tien komt. De kijker hoeft zijn televisie niet opnieuw te programmeren.

In een landelijke advertentiecampagne die op 17 augustus van start gaat, wordt de kijker geattendeerd op de nieuwe programmering van de zenders van RTL Nederland. Daarnaast zullen alle highlights aan de kijker worden toegelicht in een speciale bijlage bij de Telegraaf van zaterdag 25 augustus. Uiteraard kan de kijker de RTL 8-programmering ook terugvinden in de tv-gidsen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen