Nelleke van der Krogt presenteert Televizier-Ring Gala

Geplaatst op Wed 15 Aug 2007 om 11:17Frits Sissing presenteert het Gouden Televizier-Ring Gala dit jaar samen met presentatrice Nelleke van der Krogt. De televisieprijzen worden dit jaar uitgereikt op 26 oktober. Frits Sissing ziet ernaar uit om het gala samen met Nelleke van der Krogt te presenteren. “Dat vind ik echt een feest“, zegt Sissing in Televizier. “Zij heeft me bij Opsporing Verzocht een jaar lang klaargestoomd voor het grote werk. We zijn goede vrienden geworden, we hebben veel lol met z’n tweeën. Het Gala vindt dit jaar plaats in Carré.”


28 Reacties op “Nelleke van der Krogt presenteert Televizier-Ring Gala”


 1. Cees

  Nelleke is oké :)

 2. MTN

  Eindelijk gerechtigheid voor dit programma, de grande dame van de AVRO presenteert het dit jaar met veel klasse en elan. De hoge heren zijn gelukkig wakker geworden na het debacle van vorige jaar met die verschrikkelijke Renate!

 3. dat zeg ik

  misschien gaat ze nog wel zingen net als in de poepstar

 4. Sanne

  Wat leuk! Ik ben benieuwd hoe de show er dit jaar uit gaat zien. Ik ga zeker kijken!!

 5. Nadine

  Nelleke en Frits; dat klinkt goed! Inderdaad beter dan vorig jaar! Ben benieuwd… Het wordt vast een supershow in Carré!

 6. Gietepoes

  Wat leuk! En Carre heeft enorm veel klasse! Op welk programma moet er gestemd worden??

 7. Frits

  Wat een geweldig indrukwekkend presenatie-duo, al net zo indrukwekkend als dat Televizier-Ring Gala waar de PO in incestueuse sfeer wederom braaf onderling de prijzen zal gaan verdelen, boycotten die handel CO! :(

 8. Rik

  Leuk, ik ben fan van Nelleke! En Carre is ook een top-lokatie!

  Ik maak me meer zorgen over de winnaar… maar na winnaar Jan Smit kan het eigenlijk niet slechter…

 9. Anonymous

  @Frits:
  O ja, sinds wanneer worden er enkel prijzen toegekend aan de programma’s van de NPO? Misschien moet je je eens wat dichter bij de feiten houden, i.p.v. altijd maar te zeuren over de publieke omroep!
  Net of de Commerciele Omroepen alleen zo fantastisch zijn :S

 10. WJ

  Wat Frits zegt klopt natuurlijk niet. Ik heb het even nagekeken: sinds 1994 is de gouden televizier-ring 6 van de 13 keer (bijna de helft dus) naar een programma van de commerciëlen gegaan.

 11. Frits

  WJ, er kijken in Nederland ruim 1.5 keer zoveel mensen naar de CO dan naar de PO, aangezien de televizierring een publieksprijs is zou je dit terug moeten zien in de winnaars, het tegengestelde is echter het geval.

 12. Bas

  Zou Nelleke samen met Sipke Jan ook de Eurovisie uitzending van het Junior Songfestival gaan presenteren op 8 december?

 13. WJ

  Frits:
  Klinkt op zich heel logisch, maar vergeet niet dat de commerciëlen in vergelijking met de PO veel meer aangekocht buitenlands product uitzenden, en de televizier-ring is voor Nederlandse programma’s.
  Zelf kijk ik ook meer naar de commerciëlen, maar dat betekent niet dat ik (zeker als het gaat om Nederlandse programma’s) die automatisch ook beter vind.
  En is het niet zo dat de lezers van de Televizier bepalen wie wint? Dat geeft natuurlijk ook een vertekend beeld.

 14. Frits

  “En is het niet zo dat de lezers van de Televizier bepalen wie wint? Dat geeft natuurlijk ook een vertekend beeld.”

  Klopt WJ, dat geeft zoals ik hiervoor al beweerde een erg “PO-beeld”, de ophef welke er jaarlijks over deze prijsuitreiking wordt gemaakt ontgaat mij dan ook ten enenmale.

 15. WJ

  Frits:
  Die ophef vind ik nogal meevallen, en heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat het Televizier-ring gala in Nederland het enige programma in z’n soort is en dat het eigenlijk altijd een erg leuke show is, met goede kijkcijfers en (meestal) terechte winnaars.
  Trouwens: dat de commercielen in totaal 1,5 keer zo veel kijkers hebben als de PO zegt niet zo veel. Er zijn immers 7 commerciele zenders, en maar 3 publieke. Afzonderlijk beken trekt een gemiddelde publieke zender dus meer publiek dan een gemiddelde commerciele zender.

 16. Frits

  WJ, dus als er 7 commerciële zenders bijkomen dan heeft de CO plotseling 3 keer zoveel kijkers dan de PO? :?

 17. WJ

  Frits,
  Dat sommetje snap ik even niet. Meer commerciele omroepen erbij betekent alleen dat de spoeling wat dunner wordt – vooral voor de commercielen.
  Ik hou het even bij hoe de stand van zaken nu is:
  Als er nu naar alle CO gezamenlijk 1,5 keer zo veel mensen kijken als naar alle PO gezamenlijk betekent dat dat ongeveer 60% van alle kijkers verdeeld is over in totaal 7 commerciele omroepen, en ongeveer 40% van alle kijkers over in totaal 3 publieke omroepen. Ofwel (gemiddeld!) 8,5% per CO, en 13,3% per PO.
  En mensen die vooral naar de PO kijken zullen daar niet zo snel mee stoppen omdat er weer meer van hetzelfde bijkomt. En de rek voor CO is er wel nu wel uit.

 18. Truus T

  Nelleke! Wat fijn! Ik zie haar helemaal schitteren in theater Carre tijdens het gala van de Gouden Televizier Ring. Helemaal super dat de show vanuit Carre komt. Ik ben benieuwd wie er genomineerde gaan worden. Nelleke! You GO GIRL!

 19. Frits

  WJ, onzinverhaal van je, indien er net zoals de PO slechts 3 Commerciële Omroepen zouden bestaan dan had de CO nog steeds 1.5 keer zoveel kijkers dan de PO.

 20. Johan B.

  Dat ligt aan welke programmering er gevoerd wordt Frits. Als je RTL 4 + SBS 6 + een “succesvolle” RTL 5 avond bedoel dan kan het kloppen. Als je een andere combinatie maakt (enkel RTL zenders of enkel SBS zenders) met bv. de succesvolle Ned.1 maandagavond erbij dan scoort de PO hoger. Iets anders Frits, ik wil op dit soort posts best reageren, maar jouw opmerkingen over “debiele, mongoolkijkende Ned. 1 kijkers” daar reageer ik niet meer op. Het zou wat dat betreft beter zijn als mediacourant onderstaand bericht in uitvoering zou brengen.

  Elke bezoeker heeft de mogelijkheid om te reageren op artikelen. Mediacourant behoudt zich het recht voor om niet- gerelateerde of kwetsende reacties te verwijderen. De inzenders zijn verantwoordelijk voor de geplaatste reacties.

  Immers Frits, zelfs de CO maakt af en toe een interessante uitzending, en vanuit jouw standpunt bekeken zou jij moeten toegeven dat de PO dit ook doet. Kwalitatief zeer zeker.

 21. Frits

  In Nederland wordt meer naar de CO gekeken dan naar de PO, dat heeft niet te maken met het aantal CO zenders maar met de programma’s waar de doorsnee Nederlander klaarblijkelijk het liefst naar kijkt, kwaliteit is in deze een subjectief begrip.

 22. WJ

  Frits,
  Blijkbaar snap jij mijn sommetje niet.
  Jij beweert dat het niet uitmaakt hoeveel CO er zijn (3, 7 of nog veel meer) – gezamenlijk zullen ze altijd, constant 1,5 keer meer kijkers hebben dan de PO (en niet meer dan dat). En dus dat nieuwe commerciëlen alleen kijkers weghalen bij de andere commerciëlen, en dat het marktaandeel van de gezamenlijke PO constant blijft (40%). Goed nieuws voor de PO dus eigenlijk.
  Hoe dan ook, wat mij betreft heb je op alle punten gelijk – ik vind het wel mooi geweest zo. Mensen zouden nog gaan denken dat het om iets belangrijks gaat!
  My final word: Go Nelleke!

 23. Gietepoes

  pos titel abs 6+
  1 JOURNAAL 20 UUR 1.734.000 PUBLIEK
  2 HART VAN NEDERLAND 1.444.000 CO
  3 BLIK OP DE WEG 1.257.000 PUBLIEK
  4 SHOWNIEUWS 1.231.000 CO
  5 MISSERS 1.227.000 PUBLIEK
  6 VAKANTIE RECHTER 1.136.000 PUBLIEK
  7 OPSPORING VERZOCHT 1.100.000 PUBLIEK
  8 HALF ACHT NIEUWS 887.000 PUBLIEK
  9 JOURNAAL 18 UUR 786.000 PUBLIEK
  10 MEDICAL INVESTIGATION 785.000 CO

  In een willekeurige top 10, 3 commercieel en de rest publieke omroep!!! :)

 24. Ron L.

  Gietpepoes! ik ben het helemaal met je eens. De Ring is gewoon een eerlijke prijs! Het publiek bepaalt. Ik ga dit jaar voor Boer zoekt Vrouw.

 25. Bea

  8 HALF ACHT NIEUWS 887.000 PUBLIEK

  publiek ja.. vast.. :P

 26. Anonymous

  Ik ga voor de Rijdende Rechter dit jaar. :lol:

 27. Thomas B.

  Gietepoes,

  Half acht nieuws is rtl!! Maar je hebt nog steeds een punt. Ik ga ook kijken en ik ga stemmen op Sterren Dansen op het IJs, zaten leuke mensen in!

  En jij?

 28. Gietepoes

  Blik op de Weg !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.