Van Westerloo: ‘Vertrek heeft niks te maken met kijkcijfers’

Fons van Westerloo geeft aan dat zijn vertrek als Algemeen Directeur bij RTL Nederland niets te maken heeft met lage kijkcijfers, zoals het Algemeen Dagblad vandaag beweert. De bekende topman zegt dat hij slechts heeft gekozen voor het “eervolle” voorstel van RTL om lid te worden van de raad van commissaris- sen. “Tegenvallende kijkcijfers hebben geen enkele rol gespeeld bij het aanbod van RTL, noch in mijn besluit het aan- bod te accepteren“, zegt Fons in een brief aan zijn personeel.

Fons van Westerloo zegt dat het artikel in het Algemeen Dagblad “vol onjuiste informatie en insinuaties” staat. “Hierdoor worden mensen binnen onze organisatie worden geschaad. Dat betreur ik zeer“, geeft de algemeen directeur aan.

Waar is dat RTL Group mij heeft gevraagd om adviseur te worden van de internationale organisatie en wil voordragen als lid van de raad van commissarissen, het hoogste gezagscollege van RTL Nederland“, vertelt Fons. “Waar is dat ik positief heb gereageerd op deze eervolle mogelijkheid om mij op een andere manier dan als CEO van RTL Nederland in te zetten voor het wel en wee ons bedrijf en RTL Group.

Fons vervolgt in de brief: “Zoals bekend heb ik bij mijn aantreden mij verplicht vier jaar te verbinden aan RTL Nederland, die termijn was op 1 januari j.l. verstreken. We hebben gezamenlijk in de afgelopen vier jaar geweldige resultaten geboekt en ook 2007 wordt, zoals ik in mijn kersttoespraak hebben gezegd een recordjaar.

Juist is ook dat financieel directeur Bert Habets zijn beoogd opvolger is, zegt Fons. “RTL Group had mij al gevraagd nog wat langer aan te blijven om intussen de beoogd opvolger in te werken“, geeft Fons van Westerloo aan. “Dat laatste gaat ook gewoon gebeuren, zij het vanuit een andere capaciteit.

Verder klopt niets van het artikel, zegt hij in de brief aan het personeel. “Alle andere beweringen in het AD zijn op pure onwaarheden gebaseerd. Tegenvallende kijkcijfers hebben geen enkele rol gespeeld bij het aanbod van RTL. In het AD wordt gesuggereerd dat Bert Habets een soort tussenpaus is die het bedrijf moet saneren. Niets is minder waar. Bert Habets is de beoogde opvolger voor de lange termijn. Hij zal natuurlijk zijn eigen stempel drukken op het wel en wee van de organisatie. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij zal staan voor de rust en continuïteit in ons bedrijf.

In het artikel wordt tevens gesuggereerd dat de overige leden van de directie onder curatele komen te staan van RTL Group. “Ook dit is volledig onjuist en uit de lucht gegrepen. Het voert te ver om verdere feitelijk onjuistheden, zoals de bewering dat wij de afgelopen jaren aanzienlijk hebben gesneden in de programmakosten, te ontkennen. Het moederbedrijf is vol lof over onze prestaties, hetgeen onlangs nog eens duidelijk werd uit de complimenten die ik namens jullie in de board in ontvangst mocht nemen over onze prestaties in 2007 van de CEO van RTL Group.

De suggestie alsof Bart in ‘t Hout strategisch ziek was kan ik ook naar het rijk der fabelen verwijzen, schrijft Fons. “Hij had gewoon de gemene griep die door het land waart en zal maandag weer gewoon achter zijn bureau zitten. Overigens heeft Bart er nooit een misverstand over laten bestaan dat hij zijn aanwezigheid bij RTL nauw verbonden acht met die van mij. Hij beraadt thans over zijn toekomstige positie.

In het artikel worden Ton F. van Dijk en Leo van der Goot genoemd als mogelijke opvolgers van programmadirecteur Bart in ’t Hout. “Namen van buitenstaanders die genoemd worden in het AD als toekomstige medewerkers van RTL zijn op roddel gebaseerd“, zegt Van Westerloo daarover. “In de Raad van Commissarissen zullen besluiten genomen worden, die vrijdag aanstaande door Gerhard Zeiler, onze CEO, en mijzelf aan alle medewerkers zullen worden toegelicht.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen