John de Mol keurt alle liedjes It Takes 2 zelf

De geruchten dat John de Mol zich tot in de kleinste details met zijn tv-producties bemoeit, kloppen helemaal. Dat heeft Jan Joost van Gangelen gezegd tijdens een interview met zijn baas op Radio Veronica. Van Gangelen deed eerder dit jaar mee met It Takes 2 en zag De Mol toen van dichtbij aan het werk. Het viel hem op dat de mediamiljardair zich met alles bemoeide. “We hebben samen meegedaan aan It Takes 2, want jij was de baas en ik was een deelnemer dit jaar“, begon hij.

Hoe is De Mol achter de schermen? “Dat is heel leuk, want dat weten de mensen thuis niet, maar als je dan een rondje verdergaat – en ik mocht een rondje of vier door – dan is er daarna een soort muziekvergadering en degenen die doorgaan die moeten dan aan een soort tafel van Arthur. John is dan Koning Arthur en dan ga je allemaal muzieknummers aandragen en dan gaat John er wat van zeggen.”

De kandidaten moeten het liedje dat ze willen zingen eerst aan John voorleggen. “Je mag uiteraard ook je eigen smaak bepalen, maar dat vind ik wel mooi John, want je bent wel heel stellig als het gaat om ‘dat vind ik niks’.”

De Mol bevestigt dat beeld. “Ja, maar dan meer vanuit een overzicht voor het gehele programma, hè? Alle talenten die aan zo’n programma meedoen komen met hun eigen favoriete liedjes en in 99 van de 100 keer is er op zich met die liedjes niets mis, maar ik kijk altijd naar een hele uitzending, dus op het moment dat iedereen ineens met een langzaam liedje komt en je zegt ‘prima, doe het maar’, dan zit je een hele uitzending naar langzame liedjes te kijken.”

Een hele aflevering vol langzame liedjes is voor niemand leuk, aldus De Mol. “Dat zal de kijker niet zo waarderen, denk ik.”

Foto: William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen