‘Eva Jinek nog steeds in vorm, ze geeft 150 procent’

De talkshow van Eva Jinek is maandagavond teruggekeerd op het hoge niveau dat we van haar gewend zijn. Dat heeft tv-kenner Angela de Jong van het AD vanochtend gezegd op NPO Radio 1. Jinek is vanwege haar zwangerschap vermoeid, maar daar merkte De Jong niets van. “Het was gewoon heel fijn dat ze er weer was. Er zat iemand die er heel veel zin in had. Ze zei van tevoren dat ze door de zwangerschap nog maar weinig energie heeft, maar dat was niet te merken.”

De presentatrice zat er weer met haar fijne energie, aldus De Jong. “Volgens mij zat ze er met 150 procent ongeveer. Buma kwam er ook niet makkelijk van af. Ze was lekker op dreef en lekker fel. Ik was blij dat ze er weer was.”

Nederland is met Jinek definitief een talkshowster rijker, vindt ze. “Ze heeft de x-factor voor een talkshow.”

Arno Kantelberg, de hoofdredacteur van Esquire, vult aan: “Eva heeft de gave van het gastvrouwschap. Daarin heeft ze vele kanten. Ze doet me soms denken aan Hanneke Groenteman in De Plantage, waar het ook fijn aanschuiven was. Soms als je denkt dat het lekker gezellig is, dan raakt ze toch die open zenuw.”

Jinek zit in de lift sinds ze samenwerkt met haar eindredacteur Ewart van der Horst, aldus Kantelberg. “Dat heeft haar zo veel zelfvertrouwen gegeven dat ze zichzelf kon zijn. Je ziet nu de full Eva.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen