Den Haag leidt trams om voor The Passion

Foto: RTLNa Gouda en Rotterdam is dit jaar Den Haag het podium voor The Passion, het jaarlijkse tv-spektakel waarin met popmuziek het Paasverhaal tot leven wordt gebracht. Vanavond staat de stad voor even in het teken van de televisieshow. “Ontzettend trots zijn we op de plek van ons hoofdpodium, ruim drie meter boven het water van de Hofvijver aan het Buitenhof. En bijzonder is dat zelfs de trams worden omgeleid“, zegt David Grifhorst, regisseur van The Passion, in De Telegraaf.

The Passion is volgens Grifhorst geen herhaling van zetten. “Het paasverhaal blijft natuurlijk hetzelfde, maar het gaat om de creatieve invulling. Andere artiesten, nieuwe liedjes, fantastische ambiance. Het is net als uit eten gaan. Eten kun je overal, maar de smaak en de geur zijn in elk restaurant anders.

Er kan vanavond bijna niets misgaan, stelt hij. “Alles staat als ’n huis, maar techniek blijft natuurlijk techniek. Bij stroomuitval hebben we een noodvoorziening en verder vertrouwen we op de allerbeste vakmensen.”

Het spannendste moment is twee minuten voor de kick-off, als de adrenaline door je lijf spuit. Ik maak dan nog snel een rondje langs alle twintig cameramensen en pomp de boel nog één keer op. En dan gaan we écht los…”

The Passion is om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen