Jan Kooijman maakt kijkcijferflop van Take Me Out

Foto: RTLJan Kooijman is weinig succesvol als presentator van Take Me Out. De derde aflevering van de flirtshow met Kooijman aan het roer trok woensdagavond om half acht slechts 106.000 kijkers naar RTL 5. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Kooijman zit met zijn studioshow nu op hetzelfde niveau als het goedkope import-programma 16 en Zwanger dat tot deze week op hetzelfde tijdstip te zien was. Naar die realityshow keken vorige week gemiddeld 103.000 mensen.

Take Me Out begon maandag met een magere 153.000 kijkers, maar dinsdag liepen de cijfers iets omhoog naar 180.000 kijkers. Nu heeft hij een laagterecord te pakken.

Sinds dinsdag veroorzaakt Take Me Out bovendien een kijkcijferdipje in de programmering van RTL 5. Net als dinsdag, trokken ook woensdag de programma’s ervoor (Malaika) en erna (Oh Oh Cherso… weet je nog?) meer kijkers.

De soapserie Malaika daalde woensdag verder naar 181.000 kijkers, terwijl de terugblikserie van Oh Oh Cherso 115.000 kijkers wist te boeien.

De vooravond van RTL 5 is ondanks de vernieuwingen nog altijd de op een na minst bekeken vooravond van alle tien grote zenders. Alleen RTL 8 doet het nog slechter.

Overigens was Take Me Out onder leiding van Eddy Zoëy wel succesvol voor RTL 5.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen