NCRV trots op Gouden Roos-nominatie SpangaS

De dagelijkse jeugdserie SpangaS van NCRV is genomineerd voor de Gouden Roos in de categorie Drama. Dat is in Londen bekendgemaakt door organisator het Rose d’Or Festival. Gijs van Beuzekom, manager televisie bij de NCRV, is trots op de nominatie. “Ik ben ontzettend trots dat SpangaS is genomineerd voor deze Gouden Roos. Het afgelopen jaar mochten we al drie Nederlandse prijzen ontvangen en nu zijn we ook genomineerd in een inter- nationale tv-competitie.”  

Johan Nijenhuis en Alain de Levita van NL Film & TV, de producenten van de serie, zijn enthousiast. “Wij zijn apetrots op ons SpangaS-team. Het succes van SpangaS heeft voor zo’n groot deel te maken met het enorme enthousiasme waarmee schrijvers, cast en crew gezamenlijk aan de serie werken. Dit mag beloond worden met de Gouden Roos! Ook de betrokkenheid en inzet van de NCRV heeft SpangaS tot een ware hit gemaakt.

SpangaS wordt elke schooldag uitgezonden door de NCRV op Z@pp en richt zich op jongens en meisjes in de leeftijd 9 tot en met 12 jaar. SpangaS is sinds september 2007 elke schooldag te zien op Z@pp en trekt gemiddeld 260.000 kijkers. Ook wordt de serie veel teruggekeken via Uitzendinggemist.nl. In december 2008 was SpangaS zelfs het meest bekeken programma met meer dan 600.000 views in één maand.

Naast de site en de tv-serie worden er boekjes uitgegeven rondom SpangaS en is er een tweemaandelijks glossy magazine. Op 18 maart verschijnt de DVD-box van het eerste seizoen en in de herfst komt een filmversie in de bioscoop.

In totaal zijn voor de Gouden Roos in de categorie van SpangaS negen tv-programma’s genomineerd. De uitreiking van de Gouden Roos vindt plaats tijdens de 49e editie van het Rose d’Or Festival, dat van 2 tot en met 5 mei plaatsvindt in het Zwitserse Luzern.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen