Johan Derksen pakt ‘dragqueen’ Angela de Jong terug na felle kritiek

Johan Derksen heeft Angela de Jong keihard teruggepakt. Zij schreef gisterenmiddag een zeer kritische column over hem en ’s avonds besloot hij haar af te snauwen in Vandaag Inside.

Angela de Jong en Johan Derksen © RTL

Een deelname aan de Carlo Boszhard-show Make Up Your Mind begint inmiddels een beetje cliché te worden; echt bijna alle BN’ers hebben inmiddels wel een keer in zo’n dragqueenpak gezeten. Ze doen er gelukkig niemand kwaad mee en het dient allemaal een hoger doel, namelijk het uitdragen van de boodschap van acceptatie en inclusiviteit.

Harige reet

Angela de Jong kwam afgelopen weekend uit zo’n dragqueenpak en dat heeft veel mensen positief verrast, maar Johan Derksen? Die vindt het maar aandachttrekkerij, zegt hij in Vandaag Inside. Hij besloot haar gisterenavond flink af te snauwen, toevallig net op de dag ze een zeer kritische column over hem had geschreven.

De AD-opiniediva uitte daarin kritiek op de ‘antisemitische’ uitspraken van Johan: “Ik schreef hier eerder dat mannen zoals hij hun kop uit hun harige reet moeten trekken. Ik herhaal het gewoon nog een keer. Kost ze niks, maar de wereld zou er enorm van opknappen.”

Johan slaat terug

Johan slaat terug door een sneer uit de delen over Angela’s deelname aan de dragshow. “Nou… Zij vond dat leuk… Angela vond dat leuk en dat mag je leuk vinden. Jeroen Pauw vond dat ook leuk.”

“Ik zou het nooit doen, maar dat moet iedereen zelf weten, maar dan moet Angela er niet zo’n reden bij bedenken van: ze heeft het gedaan voor haar kinderen om hen duidelijk te maken dat wie en wat ze zijn niet uitmaakt, en voor haar lesbische vriendinnen die niet meer hand in hand door Rotterdam kunnen lopen.”

Ongefundeerd

Wilfred Genee gelooft wél dat Angela mede meedeed om haar lesbische vriendin Mirella van Markus te steunen. “Het feit dat jij niks gefundeerd doet wil niet zeggen dat andere mensen dat niet mogen doen natuurlijk”, sneert hij tegen Johan.

Johan denkt dat Angela het vooral voor zichzelf doet: “Jawel, maar dat is achteraf een soort excuus of reden bedenken waarom je meedoet. Als zij dat leuk vindt, dan doe je eraan mee. Daar heeft niemand wat mee te maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong doet nauwelijks mee aan tv-spelletjes. Waarom deed ze mee aan Make Up Your Mind?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen