Özcan Akyol ontwijkt pers via achteruitgang VI: ‘Echt geen ballen’

Özcan Akyol vult zijn zakken in de media, maar loopt weg als het moeilijk wordt. Direct na zijn terugkeer in VI weigerde hij om RTL Boulevard te woord te staan. “Via de achteruitgang!”

Özcan Akyol, Johan Derksen, René van der Gijp en Aran Bade © SBS, RTL

Zolang Wilfred Genee het niet aandurft om tafelgast Özcan Akyol volledig door te zagen over alle onzin die hij heeft verspreid over Matthijs van Nieuwkerk, blijft het dooretteren. Waarom wordt Eus zo opzichtig in bescherming genomen door VI? Waarom heeft de talkshow over alles een grote mond, maar wordt Eus met fluwelen handschoenen aangepakt?

Eus duikt weg

Özcan zat eergisteren na een wekenlange pauze weer aan tafel bij VI, maar daar kwam hij wel héél makkelijk weg met wat er allemaal is gebeurd rond brulfilmpje-gate. Aangezien Wilfred verzaakte, stond RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade bij de uitgang om Eus de kritische vragen te stellen. Álle mannen van VI kwamen langs, behalve Eus…

Jeroen Kijk in de Vegte, de voice-over van BLVD, merkt op: “Eus laat zich na afloop niet meer zien en wil niet meer voor de camera reageren.”

‘Maak je niet druk’

Aran legt het voor aan René, die wel gewoon wat vragen beantwoordt. “Eus wil ons ook nu niet te woord staan, terwijl Johan zei: ‘Doe dat dan eventjes.’”

René van der Gijp: “Jawel, ja, maak je niet zo druk man.”

Aran tegen Johan Derksen: “Wil je het filmpje nog zien?”

Johan: “Nou, er is toch geen filmpje?”

‘Geloof jij Eus?’

Aran vervolgens tegen René: “Jij gelooft Eus wel? Dat hij dat filmpje gezien heeft?”

René: “Ik bedoel: als je mij apart neemt en je gaat het aan me vertellen, dan moet het bijna gek zijn als het er niet is.”

Johan blijft bij zijn eerder geuitte kritiek op Eus. “Ik vind dat hij een fout gemaakt heeft. Hij is uit zijn nek gaan lullen en hij heeft zijn vriend voor de bus gegooid. Dat heb ik gezegd, ja, en dat vind ik nog.”

René: “Ja, dat is jammer, want Matthijs heeft hem wel eigenlijk op weg geholpen, hè? Zonde man.”

Achteruitgang

Oftewel: iedereen komt aan het woord, behalve Eus zelf. BLVD-presentatrice Vivienne van den Assem: “Hij kiest er ook nog voor om via de achteruitgang weg te gaan, dus we hebben hem niet gesproken.”

Tv-kenner Rob Goossens vindt het zwak. “Ja, hij had zelf in een Instagram-comment gezegd van: ‘Ik ben laf’, of: ‘Ik heb geen ballen’, of iets dergelijks. Dat is dan natuurlijk ironisch bedoeld, maar gisterenavond hebben we gezien dat er wel een kern van waarheid in zit, want als je een vent bent ga je gewoon via de hoofdingang naar buiten.”

Het kat-en-muisspel is begonnen: lukt het BLVD volgende week maandag wél om Eus na VI voor de camera te krijgen?

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Wilfred Genee met Eus heeft afgesproken om niet te kritisch te zijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen