Özcan Akyol bij VI-terugkeer íjskoud over Matthijs: ‘Geen tijd voor’

Een grote verrassing voor de kijkers van Vandaag Inside: plotseling zat Özcan Akyol gisterenavond weer aan tafel. Hij was in de uitzending ijs- en ijskoud over Matthijs van Nieuwkerk.

Özcan Akyol en Matthijs van Nieuwkerk © SBS 6

Özcan Akyol heeft een grof kartelmes in de rug van Matthijs van Nieuwkerk gestoken. Het is echt héél gemeen hoe hij opeens overal begon te suggereren dat er een zéér heftig filmpje van de presentator zou circuleren. Een heus brulfilmpje waardoor hij niet anders kon dan zijn mening over zijn beste televisievriend bijstellen. Het hele land was nieuwsgierig.

IJskoud over Matthijs

Na lang speculeren over het brulfilmpje van Matthijs, verscheen er op sociale media opeens een fragment uit een oude documentaire over DWDD. Hierin reageert de presentator ietsjes geprikkeld tijdens wat voorbereidingen. Maar hè? Eus bevestigt opeens dat dít het filmpje is dat hij bedoelde. Het filmpje waarover hij zelfs Jan Slagter had opgestookt.

Die naaistreek is als een boemerang in Eus’ eigen gezicht teruggekomen. De rel ontplofte zó erg dat hij wekenlang niet meer aan tafel wilde bij Vandaag Inside. Nou, gisterenavond zat hij er weer hoor. En hij werd met fluwelen handschoenen behandeld door Wilfred Genee, dus heel nieuwswaardig werd het niet. Behalve dan dat hij íjskoud was over Matthijs.

‘Jou iets minder’

Om te beginnen: heeft Eus zijn optredens bij VI gemist? “Ja, jullie afzonderlijk wel. Ik heb René gemist, Johan, jou iets minder”, sneert hij tegen Wilfred Genee. Hij verwijt de presentator de rel over het brulfilmpje te hebben opgeblazen.

Als Wilfred zich verdedigt door te zeggen dat het door Eus zélf ‘een dingetje’ is geworden en dat ‘iedereen er wel een klein beetje mee bezig was’, roept Eus: “Niet iedereen. Dat zeggen mensen die niet kunnen relativeren in de media. Die zeggen: ‘Iedereen is ermee bezig’, maar iedereen is er niet mee bezig.”

Wilfred: “Ja, dat zeg jij.”

Lekker stoken

Özcan heeft zelfs kritiek gehad van een van zijn opdrachtgevers: Jan Slagter. Ook hij liet Matthijs namelijk kortstondig vallen na een belletje van Eus, die lekker zat te stoken door over dat brulfilmpje te beginnen. Jan voelt zich nu door Eus op het verkeerde been gezet.

Wat vindt Eus ervan dat Jan live op televisie zijn teleurstelling over hem heeft uitgesproken? “Prima, Jan Slagter is een uitgesproken man, dus dat mag hij zeggen. Ik heb met hem gebeld de dag erna en alles was goed.”

Gaat hij door met de MAX-hit Sterren op het Doek? “Ja, zeker ja.”

Wilfred vraagt niet waarom Eus tegen Jan heeft gelogen over dat brulfilmpje.

Johan kritisch

Als Eus aangeeft nergens spijt van te hebben, grijpt Johan Derksen in. “Ja, maar dit ben ik niet helemaal met je eens. Kijk, je hebt het een beetje onhandig gedaan. Dan ga je hier de volgende avond zitten en zeg je: ‘Het is mijn schuld, ik heb er een teringzooi van gemaakt, ik was niet scherp.’”

Eus: “Ja, maar dat heb ik al gezegd. Van het filmpje heb ik al gezegd. (…) Ja, maar dat filmpje… Daarover beginnen was onhandig. Oprecht: ik had misschien niet over dat filmpje moeten beginnen. Dat was onhandig.”

Band met Matthijs

Wilfred begint vervolgens over Matthijs, die natuurlijk hélemaal klaar is met Eus. “Hebben jullie alweer contact gehad?”

Özcan: “Eh, ja.”

Wilfred: “Gaat het weer goed?”

Özcan veelzeggend: “Ja, dat moet je aan hemzelf vragen. Daar doe ik geen uitspraken over.”

Wilfred: “Maar wat jou betreft is het weer goed?”

De Matthijs-verguizer daarop: “Ja, wat mij betreft wel, ja.”

IJskoud

René van der Gijp liet eerder weten dat hij Eus een backstabber vindt. Daarover vraagt hij: “Je hebt niet de behoefte… Stel je nou voor dat ik hier iets over Casper zeg, waardoor hij in de problemen komt. Dan zou ik wel morgen naar Madrid vliegen om even lekker te gaan zitten en het uit te praten. Toch? Jij bent niet even naar Parijs gereden?”

Eus ijskoud: “Nee, ik ben niet naar Parijs gereden. Ik heb daar geen tijd voor. Ik moet elke dag werken.”

Wilfred: “Om het uit te praten, wat René bedoelt, heb je dat wel kunnen doen?”

Geen uitspraken

Özcan blijkt met de handrem erop aan tafel te zitten. “Ik doe daar geen uitspraken over. Nee, maar dit is wat ik bedoel! Dan komen er weer berichtjes enzo, snap je? Daar heb ik geen zin in. Ik zie dit niet als werk. Ik schuif gewoon aan, je hebt het gezellig en dan ga je weer weg.”

Al met al kwam Eus er makkelijk mee weg. Wilfred had duidelijk beloofd niet te kritisch te zijn. Geen vragen over dat hij zo heeft zitten stoken bij Jan Slagter, niks over de stoute appjes van Matthijs die zouden circuleren, niets over dat hij een loopjongen zou zijn van Suzanne Kunzeler… En bovenal: niets over waaróm hij Matthijs nou heeft genaaid.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Özcan Akyol nog als vriend willen hebben als u Matthijs van Nieuwkerk was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen