Misdragende Marc van der Linden is opener Boulevard: ‘Heel triest’

Marc van der Linden is twee jaar lang door zijn vroegere collega’s van RTL Boulevard gespaard, maar gisteren bombardeerden ze hem alsnog tot openingsitem. “Echt heel erg triest.”

Marc van der Linden en John van den Heuvel © RTL

Het was ooit dé royaltykenner van RTL Boulevard, maar de afgelopen jaren is hij compleet afgegleden: Marc van der Linden. Twee jaar geleden vertrok hij op een heel rare manier bij de showrubriek – hij mocht zelfs geen afscheid meer nemen van de kijker – maar Boulevard heeft nooit gereageerd op de geruchten dat cocaïnegebruik de reden was.

Politiecel

Marc zat een paar weken later opeens vast in een politiecel vanwege bedreiging en afpersing, waarna hij werd gedumpt door tijdschrift Weekend. Twee maanden later verscheen hij met een kapot gebit op televisie. Vorig jaar zou hij uit huis zijn gezet en dit jaar werd hij voor de rechter gesleept door Rick Evers vanwege laster. Die zaak diende deze week.

Al met al: het gaat echt niet lekker met Marc, maar tot nu toe is hij – mede door zijn gezondheidsproblemen – behoorlijk gespaard door de media. Het nieuwtje over dat hij in een politiecel zat werd twee jaar geleden slechts kort aangestipt in Boulevard, maar gisteren bevestigde het ANP ineens dat het OM de zaak in onderzoek heeft.

Opener

Om die reden was Marc gisterenavond alsnog, na twee jaar, de opener van RTL Boulevard. “Vandaag werd bekend dat de politie een onderzoek naar Marc van der Linden zou hebben ingesteld vanwege twee aangiftes tegen Marc van der Linden van afpersing met seksvideo’s”, aldus presentator Eddy Zoëy.

Voice-over Jeroen Kijk in de Vegte: “Vandaag werd bekend dat de politie een onderzoek naar Marc van der Linden zou hebben ingesteld vanwege twee aangiftes tegen Marc van der Linden van afpersing met seksvideo’s.”

Marc ontkent

Marc ontkent alles. Hij zegt in een schriftelijke reactie aan Boulevard: “De beschuldigingen zijn 100 procent niet waar. Er is geen video. En er is dus nooit een video in omloop gekomen. Ik heb nooit iemand bedreigd, dat is niet mijn stijl. Er is niets van waar!”

En op X laat hij zijn woede blijken over het ANP: “Zo werkt het eens zo nette en betrouwbare ANP tegenwoordig: of er nieuws is bepalen zij wel, en dus komt er voortdurend fakenieuws op het net! In rust herstellen van een herseninfarct is kennelijk onmogelijk 🥲! En eens nette media als het AD nemen dat gewoon over!”

Wat zegt John?

Marc zal dan ook wel boos zijn dat Boulevard met hem heeft geopend. Misdaadjournalist John van den Heuvel: “We kennen hem hier allemaal als collega en dan is het altijd triest als je ziet dat een collega in allerlei problemen zit. Gezondheidsproblemen en nu dan misschien ook justitiële problemen. Dat gun je hem in elk geval zeker niet.”

“Aan de andere kant: als er echt sprake zou zijn van strafbaar gedrag, dan geldt ook voor een ex-Boulevard-deskundige dat het recht z’n loop moet hebben en daarom doen we er nu ook verslag van. Maar als mens is het natuurlijk een persoonlijk drama wat hem het afgelopen jaar is overkomen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat RTL Boulevard veel meer weet over Marc van der Linden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen