Gordon haalt uit naar ‘depressieve’ René van der Gijp: ‘Kom op!’

Gordon vindt het lachwekkend dat René van der Gijp hem een patiënt heeft genoemd. Als er íemand een patiënt is, dan is hij het zelf wel, aldus de entertainer. “Waar zijn we mee bezig!”

René van der Gijp en Gordon © SBS, NPO

Zijn tweede comeback van het jaar is een feit: Gordon is weer terug op de socials. Zijn theatertournee blijft vooralsnog wel gecanceld – daar boekte echt níemand kaartjes voor – maar hij is wel weer begonnen met het promoten van zijn nieuwe album. De presentatie daarvan was helaas in het water gevallen vanwege behoorlijk vals klinkende optredens.

Hypersensitief

Waarom besloot Gordon vorige week om zich terug te trekken uit de media? “Het was een heel zware week, kan ik je vertellen. Ik moet eerlijk zeggen: ik ben echt wel weer een beetje opgekrabbeld, maar jeetje… Ik schrik er gewoon van hoe het soms gaat. Ik ben een hypersensitief mens en dan klap ik dicht. Dat klinkt heel stom, maar dat is gewoon zo.”

Frank Dane vraagt hem in De 538 Middagshow: “Dat is als mensen op tv kritisch zijn?”

Gordon: “Nou ja, weet je, je kunt kritiek hebben en dat mag ook allemaal, maar ik denk dat ze niet eens geluisterd hebben naar het album en daar gaat het mij om, weet je.”

Jezus Christus

Begrijpt Gordon de kritiek op zijn valse optredens niet? “Het gaat mij om de muziek. Ik heb een nieuwe plaat gemaakt en het ging alleen maar over mij die vals zong.”

“Ja, weet je, sorry, het mag misschien niet het beste optreden uit mijn leven zijn geweest… Ik heb het nooit teruggezien hoor, trouwens, ik heb het niet kunnen kijken, maar ja… Dat gebeurt ons allemaal. Maar om dan iemand zo af te fakkelen, weet je wel. God, Jezus Christus.”

Boos op VI

Het zijn vooral de mannen van Vandaag Inside die gehakt hebben gemaakt van Gordon. “Je moet niet vergeten dat als zoiets wordt uitgezonden, dat het door íedereen wordt overgenomen, hè? Door de héle pers, door alles en iedereen. Elke krant… Alles wat ik doe staat in de krant. Het maakt niet uit wat ik doe.”

Waarom heeft hij zijn optreden bij VI afgezegd? “Nou, weet je, omdat ik dacht: als ik daar aan mee ga werken… Sowieso vind ik het een vreselijk programma. Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms met afschuw zit te kijken en te luisteren naar wat ze allemaal zeggen. Dan denk ik: moet ik dan meewerken aan mensen die mij eigenlijk gewoon niet leuk vinden?”

Geen zin in

Gordon wil helemaal niet in een programma als VI zitten. “Daar heb ik helemaal geen zin in. Zou jij aan tafel gaan zitten bij mensen die eigenlijk gewoon liever je rug zien dan je neus? Ik niet.”

Een paar seconden later wil hij toch wel weer aanschuiven in VI. “Als ze me volgende week vragen, dan ga ik er ook zitten. Ik ben nu gewoon sterk genoeg om daar tegenin te gaan, maar ik was op dat moment gewoon even helemaal uit het veld geslagen. Ik was gewoon helemaal murw. Ik wist niet wat me overkwam.”

Kaartverkoop

Waarom heeft Gordon zijn theatertournee gecanceld? “Ik was er gewoon klaar mee. Ik ben zeer impulsief.”

Of was het de slechte kaartverkoop? “Nee, dat heeft er niks mee te maken, lieve jongen. Dat zijn theaters. Dat is zo ontzettend flauw van dat Shownieuws om daar vier of vijf uur later online te melden van: ‘De kaartverkoop gaat zo slecht.’”

Goor kotst op Shownieuws. “Alleen het feit al dat je zó triest bent dat je plattegronden van theaters gaat bekijken en dan zegt: ‘Nou, er zijn maar tien kaartjes verkocht.’ In wat voor tijd leven we, jongens? Kom op! Waar ben je in godsnaam mee bezig?”

Patiënt Gijp

Als het aan Gordon ligt, zit hij volgende week donderdag in VI om zijn tv-comeback te maken. “Als VI mij belt en ze willen mij hebben volgende week… Ik ben de dertiende terug, dus dan zit ik de veertiende daar aan tafel. Ik veeg toch de vloer met die gasten aan?”

Tot slot over René van der Gijp: “Als daar René van der Gijp over mij gaat zeggen dat ik een patiënt ben… Iemand die zelf twee jaar lang depressief is geweest! Kom op! Waar ben je mee bezig?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen