André Rieu zorgt voor woede bij Quote-baas: ‘Dit is heel erg vals’

André Rieu zorgt voor woede bij Paul van Riessen, de hoofdredacteur van Quote. Hij noemt de wereldberoemde violist ‘vals’. “Het is een beetje flauw dat hij ons daarvan beticht.”

André Rieu en Paul van Riessen © SBS 6

Hij is de Wybren van Haga van de klassieke muziek: André Rieu. Volgens de Quote leert een blik in het kadaster dat hij als privépersoon rechthebbende is van wel 78 objecten en daar komen nog 14 objecten bij die eigendom zijn van een van zijn BV’s. “Als er een huis te koop komt in de buurt, jeuken de handen van Rieu direct.”

‘Uit de duim!’

Hoewel Quote zich dus baseert op feitelijke informatie uit het kadaster, beschuldigt André het blad nu van leugens. “Ik kan alleen maar zeggen dat negentig procent van dat artikel… Zie je die duim hier? Ja. Helemaal uit de duim gezogen! Ook de toon en de aantallen. Er klopt helemaal niks van!”, zegt hij in Shownieuws.

Wat klopt er dan niet? “De aantallen, daar klopt helemaal niks van. Het is gewoon helemaal niet waar.”

De verslaggever: “Hoeveel dan wel?”

André: “Ohh… Tien… Tientallen. Ja. Maar ja, god, dan vinden ze dan leuk om dat zo te schrijven. (Haalt schouders op, red.)”

Broddelwerk

Paul van Riessen, de hoofdredacteur van Quote, begrijpt niet wat hij dan uit zijn duim gezogen zou moeten hebben. “Als André Rieu zegt dat het broddelwerk van ons is, dan denk ik dat hij zich beter met de muziek kan bezighouden dan met de vastgoedbusiness, want als we in het Kadaster kijken, dan zien we gewoon die 78 objecten achter zijn naam staan.”

Plus die veertien zakelijke objecten. “Dus de feiten liegen er niet om, zou je denken. Ja, hij blijkt een voorliefde te hebben voor stenen en voor grond, want op zijn eigen naam vinden we 78 objecten in het Kadaster. Soms zijn dat huizen, soms appartementen en soms lappen grond, maar al met al een aanzienlijke portefeuille.”

Populariteit

Waarom zou André glasharde feiten ontkennen? Paul denkt te weten waarom. “Ik kan me voorstellen dat als je afhankelijk bent van je populariteit, je het niet aan de grote klok wil hangen hoe ongelooflijk veel geld je daarmee mee verdient. Het afgelopen jaar was dat zeventien miljoen.”

Hij vervolgt: “Daar hoef je wat mij betreft niet zo schuchter over te doen, maar misschien in de ogen van de fans die heel lang moeten sparen voor ze zo’n kaartje kunnen betalen wel.”

Beetje flauw

Paul noemt André op X ‘vals’ en in Shownieuws vervolgt hij: “Het is een beetje flauw van meneer Rieu dat hij ons daarvan beticht. Ik zeg ook niet dat hij een waardeloze muzikant is, dus ik stel voor dat we elkaar gewoon respecteren en dat hij ook respecteert dat de feiten die wij boven water hebben gehaald de feiten zijn die kloppen.”

Shownieuws-ster Bart Ettekoven denkt dat André Rieu de liegende partij is, en dus niet de Quote. “Doorgaans is Quote wel goed ingelicht en schrijven ze niet zomaar wat op en het kadaster liegt ook niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Rieu is een pandjesbaas, blijkt uit kadaster-data die Quote heeft opgevraagd. Wie liegt hier?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen