Hélène Hendriks: ‘John de Mol wil meer linkse gasten? Echt onzin!’

Hélène Hendriks spreekt tegen dat John de Mol haar zou opdragen om meer linkse gasten uit te nodigen in De Oranjewinter. “Die bemoeit zich helemaal niet met de gasten.”

Hélène Hendriks en John de Mol © SBS, RTL

Er wordt door sommige teleurgestelde Vandaag Inside-kijkers gemopperd over de gastenlijst van de winterse vervanger met Hélène Hendriks: De Oranjewinter. Die zou niet conservatief-populistisch genoeg zijn, zoals die van VI. Tv-criticus Victor Vlam denkt dat John de Mol haar dat opdraagt, zodat zijn zender SBS 6 ook bij linkse mensen in trek blijft.

‘Lilian komt’

John kan het uitoefenen van invloed op de gastenlijst van VI natuurlijk wel vergeten, maar Hélène is nog lekker kneedbaar. En meer linkse gasten aan tafel betekent meer linkse kijkers, dus meer kijkers in totaal voor zijn tv-station SBS 6, redeneert Victor. Zelf vindt hij dat onverstandig, juist omdat Hélène wel het VI-publiek moet pleasen.

Hoe dan ook: het is volgens Hélène allemaal onzin. Ze komt er gisterenavond op terug in het slot van haar uitzending, als ze de gasten van de volgende dag – vandaag dus – aankondigt. “Ik kreeg net een berichtje van ome John en die zegt: ‘We moeten toch echt meer die linkerkant op gaan’, dus morgen komt Lilian Marijnissen.”

‘John belt níet’

Sidekick Jack van Gelder vindt het prima dat de opgestapte SP-leider langskomt. “Ja, maar Lilian is een schat, die kunnen we hebben.”

Hélène daarop: “Die kunnen we hebben. En Albert Verlinde zit er! Nee, natuurlijk heeft John niet gebeld, want die bemoeit zich helemaal niet met de gasten. Zo, is dat ook uit de wereld! En dat móest ik niet zeggen, dat wílde ik graag zeggen.”

‘Een feest!’

Moet Hélène dit nou wél van John zeggen, vraagt Jack zich grappend af. “Je hebt opslag gekregen, hoor ik!”

Hélène: “Ja, inderdaad, en veel ook. Ja, was het maar zo’n feest!”

Overigens had Hélène ook het nichtje van John, Noa Vahle, in de studio zitten. Zij werd – lekker veilig – niet gevraagd naar de massale kritiek die ze heeft ontvangen nu ze zich meer en meer begint te gedragen als nepobaby.

Mentor

Huh?! De VI-traditie die Wilfred Genee heeft opgebouwd is toch dat er op ieder relletje wordt gesprongen? Ah, natuurlijk, Hélène is de mentor van Noa. En dat bewijst maar weer eens dat dat in zo’n setting automatisch tot een conflictsituatie leidt, want iedere andere gast zou daar wél mee geconfronteerd zijn.

Volgens communicatie-expert Lars Duursma moeten dit soort dubbele belangen altijd benoemd worden aan de kijker. “De kijker moet weten vanuit welk belang jij iets zegt en dat maakt voor mij die verhouding tussen coach en coachee eigenlijk zo problematisch. De kijker weet zo niet wat er aan de hand is.”

De Oranjewinter trok gisterenavond 862 duizend kijkers.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jack van Gelder is deze week sidekicks in De Oranjewinter. Wie ziet u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen