Frank Masmeijer zorgt voor onenigheid bij concert André Rieu

Frank Masmeijer heeft donderdagavond voor onenigheid gezorgd bij het concert van André Rieu. Hij drong zich daar op aan Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven, die daar absolúút geen zin in had.

Frank Masmeijer en Bart Ettekoven © RTL, SBS

Na zeven jaar vast te hebben gezeten vanwege cocaïnesmokkel is Frank Masmeijer na een gratieverzoek op vrije voeten gesteld. De oud-presentator geniet direct weer met volle teugen van het leven, want hij is donderdagavond gespot in Maastricht. Daar woonde hij een van de Vrijthof-concerten van André Rieu bij.

Gedoe op het Vrijthof

Frank zat twee tafels achter Bart Ettekoven, deskundige in Shownieuws en hoofdredacteur van Weekend. Hij vertelt: “Frank zat prinsheerlijk met zijn vriendin Anita aan een lange tafel lekker mee te lallen en te doen. Ik had wel zoiets van: is dit nou wel verstandig om in de week dat bekend wordt dat je gratie hebt gekregen. Ik vond daar wel wat van.”

Bart vertelt aan de desk van Shownieuws dat Frank onverwachts op hem af kwam lopen, terwijl de heren elkaar niet persoonlijk kennen. “Hij kwam bij mij aan die tafel staan en wilde mij een hand geven. Ik zei: ‘Ik voel helemaal niet de behoefte om jou een hand te geven eigenlijk’, waar hij een beetje geschokt op reageerde van: ‘Waarom dan niet?’”

Nogal gênant

Met zijn felle woorden liet Bart de vrijgelaten Frank flink schrikken. “Ik zei: ‘Waarom wel? Ik heb gewoon die behoefte niet en ik vind het ook nogal gênant eigenlijk dat je hier zo zit vanavond.’”

Onbeschoft, vindt Shownieuws-collega Dyantha Brooks dat. “Ik vind het heel direct. Waarom zou jij – je bent niet het OM – hem niet gewoon een hand kunnen geven en kunnen denken: ik laat hem verder lekker z’n avond hebben? Waarom moet jij daar persoonlijk zo veel…”

Natacha Harlequin: “Of wil je niet dat andere mensen zien dat je hem een hand geeft?”

‘Niet chic’

Bart: “Ik wil gewoon helemaal niets met deze man te maken hebben.”

Dyantha: “Dan kun je toch ook zeggen: ‘Nou, fijne avond!’”

Studiogast Jack Plooij: “Dat kun je toch ook zeggen zonder een hand te geven?”

Bart: “Ik voelde gewoon niet zo de behoefte en ik zat me er ook een beetje aan te irriteren dat hij daar zo doodleuk op het Vrijthof zat. Dat zei ik ook tegen hem. Hij zei toen: ‘Ik heb gratie gekregen, ik ben een vrij man. Moet ik dan achter de geraniums thuis gaan zitten?’ Daar heb je dan ook weer geen antwoord op, maar is het slim en chic om daar te zitten?”

Ongemakkelijk moment

Collega Victor Vlam juicht de opstelling van Bart toe. “Hij is wel veroordeeld voor 500 kilo cocaïne smokkelen. Hij heeft gratie gekregen, dat is mooi voor hem, maar dan hou je je wel een beetje gedeisd en ga je niet uitbundig lopen feesten. Ik kan me voorstellen dat slachtoffers hier naar kijken en denken: dat is wel brutaal, hoor.”

Bart: “Iedereen zat te kijken, ook de tafels eromheen die hem nog niet hadden gezien. Hij stond daar, ik bleef zitten en het was een soort ongemakkelijk moment.”

Spion van Yvonne

Een spion van Yvonne spotte Frank in Maastricht:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen