André Rieu haalt flink uit naar Máxima en Willem-Alexander

André Rieu vindt het onbegrijpelijk dat koningin Máxima en koning Willem-Alexander zijn afgereisd naar hun Griekse vakantievilla, terwijl Limburg vecht tegen hoogwater en overstromingen.

André Rieu © Shownieuws

Het lijkt wel alsof het koningspaar hun vakantie naar Griekenland ditmaal koste wat kost níet wilde laten verpesten, nadat ze afgelopen herfst al waren teruggefloten door het volk. Ze zijn vrijdagmiddag vertrokken naar hun Griekse miljoenenvilla, een dag na het overlijden van Peter R. de Vries en dus nog tíjdens de watersnoodramp in Limburg.

Kritiek op koningspaar

Ondertussen bezoekt het Belgische koningspaar al drie dagen op rij getroffen gebieden. Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven: “Dat roept dan toch weer de vraag op, de discussie die we gisteren aan tafel hebben gehad: is onze koning wel op het juiste moment op vakantie gegaan? We vroegen dat ook nog eventjes aan André Rieu.”

André Rieu is wél zeer betrokken bij de ellende in Limburg. Hij trok er gisteren op uit om broodjes te smeren voor slachtoffers en hulpverleners. Shownieuws was erbij en vroeg de beroemde violist: “De koning gaat op vakantie nu. Hoe kijkt u daarnaar? Wat vindt u daarvan?”

André Rieu gaat los

Onverwacht ging André vervolgens behoorlijk los op het koningspaar. “Ja, ik zou even hier gebleven zijn, maar dat is mijn mening. Tja… Wij zijn toch ook allemaal hier om te helpen? Maar goed.”

De Shownieuws-verslaggever: “Ja, bijzonder, hè?”

André: “Ja, maar ‘hij werkt heel hard’, dus het zal wel… Ook die fotosessie… Stel die twee weekjes uit. Dat was op de dag na Peter R. de Vries, geloof ik, hè? En dan de overstroming. Maar goed… Er zullen wel allemaal ‘regels’ voor zijn, daar heb ik geen verstand van. Een koning is ook geen gewoon mens, hè? Dat is natuurlijk moeilijk.”

Fragment

Het bewuste fragment uit Shownieuws:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen