André Rieu woest op Volkskrant, krant wijzigt kop: ‘Binnen minuut’

André Rieu is zich helemaal het apezuur geschrokken van een kop in de Volkskrant. Hij heeft zijn netwerk ingezet om zijn naam van de website te krijgen. “Dat gebeurde binnen een minuut.”

Pierre en André Rieu © NPO, Volkskrant

De Volkskrant publiceerde gisteren een uitgebreid profiel over een of andere muzikale viezerik: Pieter Jan Leusink. Omdat de massa hem niet kent, omschreef de krant hem in de headline als ‘de André Rieu van de barok’. Van de bewuste kop (volledig: ‘‘André Rieu van de barok’ struikelt over #MeToo-affaire’) schrok André Rieu zich dood.

André boos

André wil helemaal niet in verband gebracht worden met MeToo en vreesde dat snelle lezers zouden denken dat hij zélf in een smerige MeToo-zaak is beland. Zijn zoon Pierre nam daarom contact op met Albert Verlinde. “Pierre Rieu stuurde mij een bericht en die zegt: ‘Er staat iets op de Volkskrant-site.’”

Albert ging gelijk kijken, vertelt hij in Shownieuws. “Het stond weliswaar tussen aanhalingstekens, maar daarmee lijkt het toch een soort referentie te zijn, alsof zijn vader ooit een MeToo-toestand had gehad en dergelijke. Hij zegt: ‘Ken je mensen bij de Volkskrant? Want ik wil eigenlijk dat dat van die site af gaat.’”

Kop eraf

Gelukkig wist Albert direct wie hij moest appen. “Ik denk: wie moet ik dan hebben? Toevallig heb ik het nummer van de hoofdredacteur en die heb ik maar een bericht gestuurd en het bericht doorgestuurd van Pierre.”

Presentatrice Airen Mylene: “Ja, want als je het even snel leest…”

De Volkskrant veranderde de kop direct. Albert: “Ja, heel mooi. De Volkskrant heeft onmiddellijk, echt binnen een minuut, het veranderd. Hartstikke goed en snel gehandeld door de Volkskrant.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen